Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Την αλληλεγγύη του για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Μακρόν στον Κ. Μητσοτάκη     CNA   Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ, λέει στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της πρεσβείας     CNA   Την Κυριακή στην παρουσία του Προέδρου η κηδεία του Νίκου Μούγιαρη στην Αθηένου     CNA   Με αίτηση στον Έπαρχο η βοήθεια στους ιδιοκτήτες σπιτιών στις «Λίμνες» στο Πισσούρι     CNA   Μοσχεύματα από την Κύπρο δίνουν ελπίδα ζωής σε ασθενείς στο Ισραήλ     CNA   

Πλήττει τη βρετανική οικονομία το Brexit
ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/Λονδίνο 11/02/2019 13:58


Η βρετανική οικονομία έτρεξε το 2018 με το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων έξι των, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.
 
Συγκεκριμένα, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία η οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 1,4% έναντι αντίστοιχου ποσοστού 1,8% το 2017. Ήταν ο πιο αργός ρυθμός ανάπτυξης από το 2012.
 
Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η επίσημη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 0,5% το ίδιο διάστημα. Το προηγούμενο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 0,6%.
 
Η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μειωμένη εργοστασιακή και αυτοκινητοβιομηχανική παραγωγή.
 
Ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Διευθυντών Τεζ Παρίκ σχολίασε ότι η ασθενέστερη οικονομική δραστηριότητα έχει ως «πρώτο ύποπτο» την αβεβαιότητα που συνεχίζεται γύρ

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/08/2019
Όγκος:185.422.16
CSE:70.390  0.770%
FTSE/CySE:42.280  0.810%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα35°C