Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ξεκινούν το σαββατοκύριακο οι δειγματοληψίες σε άτομα από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που εργάζονται βάσει διατάγματος     CNA   Στα €540 εκατ. το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου τον Φεβρουάριο     CNA    Κοντά στην αρχή υποχώρησης της πανδημίας η Ισπανία είπε ο Σάντσεθ, προβληματισμός διεθνώς για άρση μέτρων     CNA   Ρωσία - Σ. Αραβία συζητούν μείωση παραγωγής πετρελαίου, απροθυμία από ΗΠΑ (530)     CNA   Μείωση 36% στις πωλήσεις μηχανοκινήτων οχημάτων τον Μάρτιο λόγω COVID19     CNA   

Ρουμανία: Ο πρόεδρος Γιοχάνις ανέθεσε στον Φλορίν Τσίτου τον σχηματισμό κυβέρνησης
ΚΥΠΕ - ΑΠΕ - Ρουμανία/Bουκουρέστι 26/02/2020 22:52


Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ανέθεσε στον μέχρι σήμερα υπουργό Οικονομικών, τον Φιλελεύθερο Φλορίν Τσίτου, τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές, σε μια προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.

Ο 47χρονος Τσίτου, που είναι οικονομολόγος, θα έχει στη διάθεσή του δέκα ημέρες για να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος Γιοχάνις, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, εξήγησε ότι επέλεξε τον Φλορίν Τσίτου αφού οι Σοσιαλδημοκράτες (PSD) ανέτρεψαν την κυβέρνηση μειοψηφίας του Λούντοβιτς Όρμπαν στις αρχές του μήνα και στη συνέχεια, την Δευτέρα, μποϊκοτάρισαν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην δεύτερη κυβέρνηση που κλήθηκε να σχηματίσει ο Όρμπαν.

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:09/04/2020
Όγκος:90.989,35
CSE:48.570  0.540%
FTSE/CySE:28.910  0.590%
Λευκωσία19°C
Λάρνακα21°C