Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ικανοποίηση Προέδρου από την ισχυρή αλληλεγγύη των MED7     CNA   Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες της στην ΑΟΖ της Κύπρου, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, η ΕΕ δεν θα επιδείξει καμία αδυναμία, τόνισε     CNA   Toυρκικές προκλήσεις στην ατζέντα των συνομιλιών των ΥΠΕΞ Κύπρου-ΗΑΕ, δημιουργείται κοινή επιτροπή συνεργασίας     CNA   Βοηθητική εξέλιξη η πρόσβαση σε στρατιωτικούς χώρους στα κατεχόμενα για οστά αγνοουμένων, λέει στο ΚΥΠΕ ο Παντελίδης     CNA   Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στη Λευκωσία     CNA   Ρώσος τουρίστας πνίγηκε στην Αγία Νάπα     CNA   Χειροπέδες σε δύο για ναρκωτικά στη Λεμεσό     CNA   Εξάχρονο κορίτσι από την Ινδία πέθανε στην έρημο της Αριζόνα ενώ η μητέρα του έψαχνε νερό     CNA   Aρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό σε όλες τις πόλεις, επίκεντρο η Λάρνακα     CNA   

Για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ενημέρωσε σήμερα στο Κάιρο ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ
ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας - Αίγυπτος/ Κάιρο 12/01/2019 14:25


Η τρίτη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στη Μελβούρνη, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν σήμερα στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, από τον οποίο έγινε δεκτός, σήμερα στο Κάιρο.
 
«Ενημέρωσα τον κ. Σούκρι για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που τόσο ενδιαφέρει την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα, που μαζί με τη Ναμπίλα Μάκραμ και τον Φώτη Φωτίου της Κύπρου, στη τρίτη του φάση θα το διεξάγουμε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 25, 26 και 27 Μαρτίου, με κύριο θέμα, το πόσο μπορούν  να προσφέρουν οι ομογενείς μας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας και το τί μπορούν να κάνουν και για τις τρεις πατρίδες τους, στα οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουΐκ.
 
Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, που έγινε «σε ένα πάρα πολύ καλό και φιλικό κλίμα», ο κ. Κουΐκ αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, 21 και 22 Ιανουαρίου, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.
 
Τέλος, κατά τη συζήτησή τους, όπως ο κ. Κουΐκ τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, «ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση της Αιγύπτου για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
 (ΚΥΠΕ/ ΝΚ/ΑΧΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:14/06/2019
Όγκος:178.480.00
CSE:69.060  -0.060%
FTSE/CySE:41.440  -0.070%
Λευκωσία34°C
Λάρνακα30°C