Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Λύπη εκφράζει ο Πρόεδρος για δημοσίευμα το οποίο τον στοχοποιεί, αναφέρει ο Εκπρόσωπος     CNA   `Eκκληση Πυροσβεστικής στο κοινό λόγω υψηλών θερμοκρασιών      CNA   Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την ετήσια συνάντηση νέων των εκκλησιών της Μ. Ανατολής      CNA   Σε σοβαρή κατάσταση στο ΓΝ Λευκωσίας νεαρός που έπεσε από ύψος τριών μέτρων στην Αγία Νάπα     CNA   Δεν σχολιάζει τα όσα του καταλογίζονται ο Μητροπολίτης Μόρφου, σέβεται την αστυνομική έρευνα     CNA   Επτά ελληνικά και ένα κυπριακό πανεπιστήμιο ανάμεσα στα 1000 καλύτερα του κόσμου      CNA   Ο Τζέφρι Επσταϊν αυτοκτόνησε δι` απαγχονισμού, επιβεβαίωσε η νεκροψία     CNA   Τίτλοι τέλους για τον Πίτερ Φόντα     CNA   

Για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ενημέρωσε σήμερα στο Κάιρο ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ
ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας - Αίγυπτος/ Κάιρο 12/01/2019 14:25


Η τρίτη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στη Μελβούρνη, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν σήμερα στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, από τον οποίο έγινε δεκτός, σήμερα στο Κάιρο.
 
«Ενημέρωσα τον κ. Σούκρι για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που τόσο ενδιαφέρει την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα, που μαζί με τη Ναμπίλα Μάκραμ και τον Φώτη Φωτίου της Κύπρου, στη τρίτη του φάση θα το διεξάγουμε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 25, 26 και 27 Μαρτίου, με κύριο θέμα, το πόσο μπορούν  να προσφέρουν οι ομογενείς μας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας και το τί μπορούν να κάνουν και για τις τρεις πατρίδες τους, στα οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουΐκ.
 
Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, που έγινε «σε ένα πάρα πολύ καλό και φιλικό κλίμα», ο κ. Κουΐκ αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, 21 και 22 Ιανουαρίου, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.
 
Τέλος, κατά τη συζήτησή τους, όπως ο κ. Κουΐκ τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, «ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση της Αιγύπτου για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
 (ΚΥΠΕ/ ΝΚ/ΑΧΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/08/2019
Όγκος:41.052,28
CSE:70.220  0.300%
FTSE/CySE:42.130  0.330%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα34°C