Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Διάγγελμα Προέδρου αύριο Τετάρτη για μέτρα στήριξης εργαζομένων και οικονομίας     CNA   Διενεργήθηκαν 8.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε σχολεία, λέει το Υπουργείο Παιδείας     CNA   Υπουργός Εργασίας: Ποσό €219 εκ. έλαβαν πέραν των 180.000 εργαζομένων στην α΄ και β΄ φάση στήριξης     CNA   Έξαρση των πυρκαγιών το τελευταίο 15νθήμερο με τον αριθμό να ανέρχεται περίπου στις 476, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Α. Κεττής      CNA   Ανησυχία για τη χαλάρωση του κόσμου στα μέτρα προστασίας, εκφράζει ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Μελετά αγωγή κατά Κύπρου ο Ζαχαρίας Κουλίας μετά τη δικαίωση από ΕΔΑΔ

Για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ενημέρωσε σήμερα στο Κάιρο ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ
ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας - Αίγυπτος/ Κάιρο 12/01/2019 14:25


Η τρίτη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στη Μελβούρνη, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν σήμερα στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, από τον οποίο έγινε δεκτός, σήμερα στο Κάιρο.
 
«Ενημέρωσα τον κ. Σούκρι για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που τόσο ενδιαφέρει την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα, που μαζί με τη Ναμπίλα Μάκραμ και τον Φώτη Φωτίου της Κύπρου, στη τρίτη του φάση θα το διεξάγουμε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 25, 26 και 27 Μαρτίου, με κύριο θέμα, το πόσο μπορούν  να προσφέρουν οι ομογενείς μας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας και το τί μπορούν να κάνουν και για τις τρεις πατρίδες τους, στα οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουΐκ.
 
Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, που έγινε «σε ένα πάρα πολύ καλό και φιλικό κλίμα», ο κ. Κουΐκ αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, 21 και 22 Ιανουαρίου, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.
 
Τέλος, κατά τη συζήτησή τους, όπως ο κ. Κουΐκ τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, «ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση της Αιγύπτου για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
 (ΚΥΠΕ/ ΝΚ/ΑΧΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:26/05/2020
Όγκος:133.753,13
CSE:47.070  -0.380%
FTSE/CySE:27.910  -0.430%
Λευκωσία30°C
Λάρνακα25°C