Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συμφωνήθηκε η διαδικασία στα αεροδρόμια για εντοπισμό και αντιμετώπιση περιστατικών κοροναϊου, σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες διαβεβαιώνει ο Υγείας     CNA   Δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη καταγγελίας για ποδόσφαιρο, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, βλέπει την Τρίτη το κλιμάκο της ΟΥΕΦΑ     CNA   Προβλήματα από τροπολογίες στο νόμο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, σύμφωνα με τον Σαββίδη     CNA   Αυξήθηκε από 4 στα 7 χρόνια η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης     CNA   Θετικό για τα δημόσια οικονομικά αναμένεται να είναι το μέτρο για πρόωρη αφυπηρέτηση στο δημόσιο τομέα      CNA   «Αποχαιρετούμε έναν παλιό φίλο», δηλώνει ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός για το Brexit     CNA   Αλλα δύο νεκρά φλαμίνγκο εντοπίστηκαν χθες στην αλυκή Λάρνακας     CNA   

Παράνομη έκρινε εφετείο της Σκωτίας την αναστολή εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου
ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/Λονδίνο 11/09/2019 12:36


Παράνομη έκρινε το Διοικητικό Εφετείο της Σκωτίας την αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου που τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα, με απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η απόφαση των τριών δικαστών στο Εδιμβούργο ήταν ομόφωνη. Έδωσαν ωστόσο την άδεια στην κυβέρνηση να εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Οι ενάγοντες, 75 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, δήλωσαν ότι θεωρούν πως τεχνικά η Βουλή δεν τελεί σε αναστολή.

Ωστόσο, την τελική εντολή για ενδεχόμενη διακοπή της αναστολής θα πρέπει να δώσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η έφεση επί της σημερινής απόφασης όσο και η έφεση εναντίον απόφασης δικαστηρίου του Λονδίνου υπέρ της απόφασης του Πρωθυπουργού θα εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΜΚ)

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:27/01/2020
Όγκος:185.344,85
CSE:67.420  -0.240%
FTSE/CySE:40.560  -0.220%
Λευκωσία18°C
Λάρνακα18°C