Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αν κάποιος απειλεί την ειρήνη αυτή είναι η Τουρκία απαντά η Λευκωσία στον Ερντογάν     CNA   Ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις, υπάρχουν όμως γραφειοκρατικά κωλύματα, ανέφερε ο Πρόεδρος     CNA   Ο τερματισμός τουρκικών ενεργειών κατά κυριαρχίας ΚΔ προϋπόθεση για βελτίωση κλίματος, λέει ο Δένδιας     CNA   Ογδοντατετράχρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο την Παρασκευή      CNA   Πέντε νεκροί στις πλημμύρες που έπληξαν το νοτιοανατολικό τμήμα της Ισπανίας     CNA   Διαδοχικοί σεισμοί 4,7 και 4,8 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία     CNA   Προωθεί τις εξαγωγές πατάτας σε Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο το Υπουργείο Εμπορίας     CNA   Είκοσι χρόνια από το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη

Παράνομη έκρινε εφετείο της Σκωτίας την αναστολή εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου
ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/Λονδίνο 11/09/2019 12:36


Παράνομη έκρινε το Διοικητικό Εφετείο της Σκωτίας την αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου που τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα, με απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η απόφαση των τριών δικαστών στο Εδιμβούργο ήταν ομόφωνη. Έδωσαν ωστόσο την άδεια στην κυβέρνηση να εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Οι ενάγοντες, 75 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, δήλωσαν ότι θεωρούν πως τεχνικά η Βουλή δεν τελεί σε αναστολή.

Ωστόσο, την τελική εντολή για ενδεχόμενη διακοπή της αναστολής θα πρέπει να δώσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η έφεση επί της σημερινής απόφασης όσο και η έφεση εναντίον απόφασης δικαστηρίου του Λονδίνου υπέρ της απόφασης του Πρωθυπουργού θα εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΜΚ)

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:13/09/2019
Όγκος:291.152,41
CSE:67.460  0.040%
FTSE/CySE:40.610  0.050%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C