Τμήμα Μετεωρολογίας - Δελτίο καιρού
ΚΥΠΕ - 01/06/2020  
 
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι και την Τρίτη.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται τοπικά να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ελαφρά, βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Τοπικά, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα νότια και δυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά παροδικά στα  προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε κάποιες περιοχές λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε κάποιες περιοχές λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει  μικρή άνοδος,  για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:
 
  Μέγιστη
Θερμοκρασία
Ελάχιστη
Θερμοκρασία
Σχετική
Υγρασία
Λευκωσία: 31°C 14°C 29%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 26°C 17°C 54%
Λεμεσός: 27°C 13°C 44%
Αεροδρόμιο Πάφου: 25°C 14°C 51%
Φρέναρος: 26°C 16°C 54%
Πρόδρομος 25°C 10°C 50%
Πόλις Χρυσοχούς 24°C 14°C 57%
 
(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ)
 
 
Καιρός και Θερμοκρασίες Εξωτερικού
ΚΥΠΕ - 01/06/2020
 
 Στις 01/06/2020  1200 `Ώρα Γκρίνουιτς
 
ΠΟΛΕΙΣ Θερμ.(C) ΚΑΙΡΟΣ
Αθήνα 23 Κυρίως Συννεφιασμένος
Αλγέρι 29 Ηλιόλουστος
Βαρκελώνη 24 Μερικώς Συννεφιασμένος
Βαρσοβία 21 Αίθριος
Βελ/δι 14 Ελαφρές Βροχές
Βηρυτός 24 Αίθριος
Βιέννη 21 Κυρίως Συννεφιασμένος
Βουδαπέστη 22 Κυρίως Συννεφιασμένος
Βουκουρέστι 20 Κυρίως Συννεφιασμένος
Βρυξέλλες 24 Κυρίως Αίθριος
Γενεύη 22 Αίθριος
Δουβλίνο 20 Αίθριος
Ηράκλειο 24 Μερικώς Συννεφιασμένος
Θεσ/κη 24 Μερικώς Συννεφιασμένος
Κάιρο 37 Μερικώς Συννεφιασμένος
Κίεβο 14 Κυρίως Συννεφιασμένος
Κοπεγχάγη 21 Ηλιόλουστος
Κουβέιτ 46 Καταχνιά
Κων/λη 18 Κυρίως Συννεφιασμένος
Λευκωσία 30 Κυρίως Συννεφιασμένος
Λισσαβόνα 23 Κυρίως Αίθριος
Λονδίνο 24 Ηλιόλουστος
Μαδρίτη 27 Μερικώς Συννεφιασμένος
Μαν/στερ 22 Ηλιόλουστος
Μινσκ 13 Κυρίως Συννεφιασμένος
Μόσχα 11 Ελαφρές Βροχές
Μπαχρέιν 34 Ηλιόλουστος
Όσλο 25 Αίθριος
Παρίσι 25 Ηλιόλουστος
Πράγα 21 Μερικώς Συννεφιασμένος
Ρώμη 24 Μερικώς Συννεφιασμένος
Σαράγιεβο 12 Ψεκάδες
Σόφια 15 Κυρίως Συννεφιασμένος
Στοκχόλμη 24 Ηλιόλουστος
Τελ Αβίβ 28 Ηλιόλουστος
Τζέντα 35 Ηλιόλουστος
Τύνιδα 26 Μερικώς Συννεφιασμένος
Φρανκφ/τη       25    Αίθριος
 
(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ)