ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ            

 Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15  

Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης

Κύπρος : Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης

Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης» του Μιχάλη Τερλικκά είναι η νέα παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Θερινό Σατιρικό Θέατρο.

Δεκαετία του 30. Σε ένα ορεινό χωριό της Κύπρου. Ο Γιαννής ο βοσκός (35 χρόνων) μεινείσκει με την μάναν του, που τον κουκκουφά συνέχεια ν’ αρμαστεί. Τζείνος όμως έν λαλεί το νναι γιατί αγαπά δκυιό κοπελλούες στο χωρκό. Την Ελενούν τζιαι την Μαριούν τζι΄εν ιμπορεί να δκιαλέξει ποιαν να πάρει.

Στο μεταξύ ο Δεσπότης της περιοχής, που ήταν φίλος τζιαι συμμαθητής του Γιαννή που ήταν μιτσιοί, έρκεται στο χωρκόν να λειτουρκήσει στην γιορτήν του Αη Γιάννη. Με οδηγίες της Μηλιάς, της μάνας του Γιαννή, κάθεται πάνω στ΄ αυκιά του να τον πείσει να παντρεφτεί. Ο Γιαννής, θέλει να τον παντρέψει τζιαί με τες δκυό κοπελλούες που αγαπά. Ο Δεσπότης βάλλει κάτι στον νουν του τζιαι συμφωνά μαζίν του, με την διαφορά, να τον παντρέψει φέτος με την μιάν τζαι του χρόνου με την άλλην...

Παντρέφκει τον πρώτα με την Ελενούν, που μαθθαίννει τυχαία την συμφωνίαν του άντρα της με τον Δεσπότηςν τζιαί κάμνει τον λοαρκασμόν της...Αφού παντρεφτούν κάμνει την ζωήν του Γιαννή δύσκολη. Πρώτα αγγαστρώνεται, κάμνει την δύσκολη με το αγκάστριν της τζιαι ταλαιπορά τον Γιαννή μέρα –νύκτα. Ξυπνά τον η ώρα 4 το πρωί γιατί επεθύμησε λοκουμάδες κλπ, κλπ

Εν τω μεταξύ ο Ζιζιρής, ο «φτανός» του χωρκού εν κρυφά ερωτευμένος με την Γριστινού, που εν αρφότεγνη τζιαι αναγιωτή της Μηλιάς τζιαι που έφτασεν τζι έμεινεν στο ράφι...Παρακαλεί τον Δεσπότη να τον πανρέψει μαζίν της...Οι άλλοι ήρωες είναι ο Παπαφώτης, ο Παπάς του χωρκού τζιαι ο Γιακουμής ο καφετζιής τζιαι παράλληλα μπακάλης του χωρκού.

Την επόμενη χρονιά ήλθε στο χωριό οι Δεσπότης και ρώτησε τον Γιαννή αν θα τον παντρέψει με την άλλη κοπέλλα που αγαπούσε...Οι, όϊ ήταν η απάντηση του Γιαννή...Κανεί με η μια που έχω, εν την προλαβαίνω...

Είναι μια έξυπνη σατιρική κωμωδία του Μιχάλη Τερλικκά με πολύ γνήσια κι όμορφη κυπριακή γλώσσα. Έχει πολύ έξυπνο χιούμορ, ωραίες ατάκες και είναι ένα έργο γεμάτο μουσική και νοσταλγίες της παλιάς Κύπρου.

Το έργο θα παρουσιαστεί μέσα στα πλαίσια των θεατρικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι σε όλη την Κύπρο (περίπου 60 παραστάσεις) με στόχο να το δουν χιλιάδες Κύπριοι που σπάνια βλέπουν θέατρο.

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου
Σκηνικά: Μίκης Λοίζου
Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης
Μουσική: Μιχάλης Τερλικκάς
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Εφη Παπαγεωργίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λουκία Μουσουλιώτη, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Αντρέας Σιαμαρής, Άντρη Σεργίου, Αντώνης Κλεάνθους, Ελένη Ζαντή
 

 

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2018

 

 

Τετάρτη            01 Αυγούστου              8.30                  ΣΟΥΝΙ-ΖΑΝΑΤΖΙΑ

Πέμπτη            02 Αυγούστου              8.30                  ______________

Παρασκευή      03 Αυγούστου              8.30                  ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑ              

Σάββατο           04 Αυγούστου              8.30                  ΣΑΛΑΜΙΟΥ                  

Κυριακή           05 Αυγούστου              8.30                  ΦΑΡΜΑΚΑΣ

__________________________________________________________________________              

Δευτέρα           07 Αυγούστου              8.30                  ______________

Τρίτη                08 Αυγούστου              8.30                  ______________

Τετάρτη            08 Αυγούστου              8.30                  ΠΕΡΑ ΠΕΔΙ

Πέμπτη            09 Αυγούστου              8.30                  ΑΜΙΑΝΤΟΣ

Παρασκευή      10 Αυγούστου              8.30                  ΧΛΩΡΑΚΑ

Σάββατο           11 Αυγούστου              8.30                   ΚΑΝΝΑΒΙΑ                 

Κυριακή           12 Αυγούστου              8.30                  ΚΙΤΙ

__________________________________________________________________________              

Δευτέρα           13 Αυγούστου              8.30                  ______________

Τρίτη                14 Αυγούστου              8.30                  ΣΥΚΟΠΕΤΡΑ

Τετάρτη            15 Αυγούστου              8.30                  ______________

Πέμπτη            16 Αυγούστου              8.30                  ΔΥΜΕΣ

Παρασκευή      17 Αυγούστου              8.30                  ______________

__________________________________________________________________________              

                       

                       

 

 

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» στο Σατιρικό, ένα Θέατρο που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή του Βλαδίμηρου Καυκαρίδη (1932 -1983), για 20 χρόνια λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους. Με οδηγό τις παρακαταθήκες του «Θέατρο από το Λαό για το Λαό», φέτος, για Πρώτη Χρονιά διοργανώνει Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων σε ένα χώρο με όλες τις υποδομές σκηνικής δημιουργίας (3 Σκηνές – 6 Αίθουσες Διδασκαλίας Δραματικής Σχολής «Βλ. Καυκαρίδης» - Βεστιάριο – Φροντιστήριο – εργαστήρι σκηνικών κατασκευών).

 

,με την καθορων θεατροπαιδαγωγώνυτiΒΟΥΣΘεατρικές ασκήσεις, υποκριτική, αυτοσχεδιασμοί, τεχνικές δράματος, δίνουν τη  δυνατότητα  να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ομαδικότητα. Ταυτόχρονα η δραματοποίηση αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων, τροφοδοτούν τη γνώση και τη φαντασία, καλλιεργούν τα αισθητικά κριτήρια και ανοίγουν νέους δρόμους έκφρασης. Αντικείμενα, κοστούμια, μουσική, φώτα, επισκέψεις στη σκηνή και γνωριμία με συντελεστές των παραστάσεων εξοικειώνουν τους μετέχοντες με τον Μαγικό Kόσμο του Θεάτρου.

 

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

 

Τμήματα για 2 Ηλικιακές Ομάδες:

 

1η Ομάδα: 18 – 29 χρονών  - 2η Ομάδα: 30 χρονών και άνω

 

Διάρκεια Μαθήματος: 2.5 ώρες  - 1 φορά την εβδομάδα

 
Χρονική Περίοδος: Σεπτέμβρης 2018 – Ιούνιος 2019

 

 
Εορταστικά προγράμματα – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – δημιουργικές κατασκευές, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πινακοθήκες και μουσεία είναι μερικές από τις δραστηριότητες της Σχολής. Στο τέλος της χρονιάς (τέλος Ιουνίου) το Θ.Ε.Ε. θα παρουσιάσει ενώπιον του κοινού ολοκληρωμένο έργο ή αποσπάσματα έργων στη Μεγάλη Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.   

 

Οι μετέχοντες του Θεατρικού Εργαστηρίου έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν όλες τις παραστάσεις όλων των Σκηνών του Σατιρικού Θεάτρου δωρεάν.

 

Kαθηγητές της Σχολής είναι οι έμπειροι θεατρολόγοι – ηθοποιοί: Χάρης Αιστείδου, Πολυξένη Σάββα, Στέλιος Καλλιστράτης, Θέμις Ππόλου. Η Σχολή με στόχο την ολόπλευρη επαφή των μαθητών της με την Τέχνη του Θεάτρου συνεργάζεται με εικαστικούς – σκηνογράφους – μουσικούς – μακιγιέρ – χορογράφους.

 

Υπεύθυνη Σχολής: Παναγιώτα Καυκαρίδου, φιλόλογος, εκδότρια «Επί Σκηνής», περιοδικό για το Θέατρο και τον Πολιτισμό

 

Δίδακτρα:  70 το μήνα. Για 2 μέλη της ίδιας οικογένειας  60 έκαστο. Και σε περίπτωση τρίτου μέλους της η φοίτηση είναι δωρεάν.

Συνταξιούχοι / Άνεργοι / Φοιτητές / ΑΜΕΑ:  50 το μήνα.

 

Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα έναρξης των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Δ/νσης/Καθηγητών/Μετεχόντων του Θ.Ε. Ενηλίκων για γνωριμία/ διαμόρφωση Τμημάτων Ηλικιακών Ομάδων/Ημέρας και Ώρας διεξαγωγής  μαθήματος και άλλα θέματα  προκύψουν κατά τη συνάντηση. 

 

Info: Θεατρικά Εργαστήρια Σατιρικού-Τηλ: 22312940/ 22318128/ 99639821/ Φαξ:22493450  και ηλεκτρονικά στα μέιλ: satiriko@cytanet.com.cy/episkinis@cytanet.com.cy  και ιστοσελίδα www.satiriko.com

 

- Οι Εγγραφές άρχισαν / Γίνονται χωρίς χρέωση (έντυπο εγγραφής: www.satiriko.com )