Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’
Δήμος Αθηένου: Την υλοποίηση του προγράμματος «Young Cities» ανακοίνωσαν ΟΝΕΚ και ΕΑΣ
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/01/2020 15:28


Με στόχο την ενδυνάμωση των νέων και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στη δημοκρατική ζωή του τόπου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ONEK) σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) ανακοίνωσαν την υλοποίηση του προγράμματος «Young Cities», στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αθηένου.
 
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, με στόχο τη δημιουργία «νεανικών» πόλεων, μέσα από μια καινοτομία και άκρως συμμετοχική διαδικασία, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηένου αναφέρει ότι ειδικότερα θα ακολουθηθεί η μέθοδος «Think and Do Tank», μέσω της οποίας ομάδες νέων από διάφορους δήμους της Κύπρου και με τη βοήθεια έμπειρων καθοδηγητών, θα κληθούν να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς, να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και εν τέλει, να δημιουργήσουν συνέργειες για κοινή ανάληψη δράσεων εντός της πόλης τους.
 
Περαιτέρω, βασικοί άξονες του προγράμματος «Young Cities» είναι η καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων στους νέους, αλλά και η προαγωγή της ενεργού πολιτότητας. 

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος, οι νέοι θα μπορούν να αναπτύξουν τον εαυτό τους και να παρέμβουν στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουν, επιφέροντας θετικές αλλαγές που βελτιώνουν τόσο τη δική τους ζωή όσο και των συμπολιτών τους. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τη χρηματοδότηση του ΟΝΕΚ και της ΕΑΣ και οι ιδέες που θα επιλεγούν σε κάθε δήμο, δύνανται στη συνέχεια να διεκδικήσουν και επιχορήγηση από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΓΚ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C