Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Για `ιστορικό λάθος` κάνει λόγο ο Ζ.Κ.Γιούνκερ σχετικά με την αποτυχία της Συνόδου να πάρει απόφαση για διεύρυνση     CNA   Οι τουρκικές δυνάμεις παραβιάζουν την εκεχειρία, καταγγέλλουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις     CNA   Η Λαγκάρντ διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο     CNA   Ικανοποίηση εξέφρασε ο Προέδρος της Δημοκρατίας για την υιοθέτηση των Συμπερασμάτων για την Τουρκία     CNA   Παράδειγμα πολυμέρειας οι τριμερείς σχηματισμοί της Αν. Μεσογείου, λέει ο ΥΠΕΞ     CNA   Έτοιμη να συμμετάσχει σε διαδικασία για το Κυπριακό η Αθήνα, αλλά προέχει η τριμερής, λέει στο ΚΥΠΕ ο Ελληνας Πρέσβης      CNA   Στην Κύπρο για επαφές ο Σλοβένος ΥΠΕΞ     CNA   Αισθητή σεισμική δόνηση στα παράλια Λεμεσού - Λάρνακας     CNA   Θετική εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας, εκτιμά η Λευκωσία     CNA   Αποτράπηκε επίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, δηλώνει ο ΥΠΕΣ
Τατάρ και Ερχιουρμάν σχολίασαν τα εντάλματα σύλληψης
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/06/2019 17:16


Οι έρευνες των πλοίων Φατίχ και Γιαβούζ είναι για μας σημαντικές, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι οι Ε/κ δεν είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες στο νησί αλλά υπάρχουν δύο χωριστοί, ίσοι "λαοί".
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ υποδεχόμενος αντιπροσωπεία της τουρκικής συντεχνίας εκπαιδευτικών είπε ότι οι Τ/κ έχουν εξαγγείλει την «κυριαρχία» τους στον «βορρά». «Έχουμε κάνει συμφωνίες με την Τουρκία και είναι σημαντικές για εμάς οι έρευνες που κάνουν τα πλοία Φατίχ και Γιαβούζ».
 
O κ. Τατάρ είπε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να προκαλέσει διχόνοια στην ομόνοια και την ενότητα Τουρκίας – Τ/κ και επέκρινε τους μηχανισμούς της ΕΕ που υπερασπίζονται ότι η Τουρκία πρέπει να φύγει από την Κύπρο.
 
Στο μεταξύ σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν έγραψε ότι τα εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του Φατίχ «δεν θ

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:18/10/2019
Όγκος:38.331,91
CSE:65.110  -0.210%
FTSE/CySE:39.190  -0.250%
Λευκωσία30°C
Λάρνακα29°C