Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης θανάτου της 38χρονης η Αστυνομία     CNA        CNA        CNA   -Προσχέδιο Σχεδίου Δράσης για πάταξη και καταστολή διαφθοράς ετοίμασε το Υπ. Δικαιοσύνης     CNA        CNA        CNA   -Την έναρξη διαδικασίας εγγραφής των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, ανακοινώνει ο ΟΑΥ     CNA        CNA        CNA   Έλλειμμα €989,6 εκ και χρέος €21.258,1 εκ. ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία     CNA        CNA        CNA   -Η ΑΕΚ νίκησε τον Κεραυνό στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Basket League
Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/04/2019 10:20


Η πυρκαγιά χθες σε ένα σπίτι κοντά στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στην κατεχόμενη Λευκωσία αποκάλυψε το δράμα μιας άπορης οικογένειας με έξι παιδιά συνολικά, τα τρία με ειδικές ανάγκες εκ των οποίων τα δύο με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Οι τ/κ εφημερίδες αναφέρονται επίσης στα αποτελέσματα έρευνας που έγινε τον Μάρτιο για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και την εκδήλωση ενάντια στον πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας από την δικοινοτική πλατφόρμα ενάντια στα πυρηνικά.
 
Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στα πυρηνικά» αναφέρεται στην δικοινοτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα η αντίστοιχη πλατφόρμα ενάντια στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκιουγιου της Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται στο επεισόδιο με τον «βουλευτή» του κόμματος Αναγέννησης, Μπερτάν Ζάρογλου που κατηγόρησε «αστυνομικό» για ασέβεια και μετά μετέβη να ζητήσει συγνώμη με λουλούδια από τον «αστυνομικό διευθυντή». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην τ/κ πλευρά είναι γεγονός.
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε βήματα για τα δίκαια του λαού μας» αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα των Τσαβούσογλου και Οζερσάι και τις δηλώσεις που ακολούθησαν. Αλλού αναφέρεται στην φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι όπου διέμεναν και παιδιά με ειδικές ανάγκες, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους, και γράφει ότι έζησαν φόβο και πανικό. Σε άλλο θέμα γράφει για μεγάλη ασέβεια, επειδή στην παρουσία βιβλίου των τουρκικών ταχυδρομείων με γραμματόσημα, που θα γίνει στο Μπετεστάν, δίπλα από τον καθολικό ναό της Αγίας Σοφίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, δεν προσκλήθηκε κανείς αρμόδιος του ψευδοκράτους, ούτε καν ο «υπουργός συγκοινωνιών».
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Κρίμα σε αυτά τα παιδιά» γράφει ότι στο σπίτι που ξέσπασε η φωτιά χτες μένει μια 8μελης οικογένεια, οι γονείς με έξι παιδιά, τρία εκ των οποίων είναι με ειδικές ανάγκες και σώθηκαν χθες με πολύ προσπάθεια από τις φλόγες. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον δείκτη της οργάνωσης των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα η ελευθερία του Τύπου στην «βόρεια» Κύπρο, «έχει μείνει τάξη» αφού βρίσκεται πίσω ακόμα και από την Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «αστυνομική διεύθυνση» που συνεχίζει τις έρευνες για μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στο σώμα, ζήτησε από την Τουρκία για τρεις «αστυνομικούς» αποδεικτικά στοιχεία ότι ανήκουν στην ΦΕΤΟ.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Γίναμε μια κοινωνία πολύ θυμωμένη» αναφέρεται στο δεύτερο μισό των αποτελεσμάτων της έρευνας του κέντρου για την ταυτότητα, τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα (CMIRS) που αφορούν την προσωπική πνευματική και συναισθηματική κατάσταση αλλά και της κοινωνίας σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν. Αλλού γράφει ότι από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι όπου έμεναν παιδιά με ειδικές ανάγκες, κινδύνεψαν τρία εξ αυτών που σώθηκαν την τελευταία στιγμή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην δημοτική και μέση εκπαίδευση υπάρχουν 3.127 μαθητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τουρκική.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Η τραγωδία πίσω από τις φλόγες» γράφει ότι στο σπίτι στην Λευκωσία που ξέσπασε χθες η πυρκαγιά και κινδύνεψαν παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαμένει με ενοίκιο μια φτωχή οικογένεια με τρία παιδιά, τα δύο με ειδικές ανάγκες. Τα τρία παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι όταν άρχισε η πυρκαγιά καθώς η μητέρα τους είχε βγει, όπως είπε, να ψάξει για άλλο ενοικιαζόμενο σπίτι. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν μιλώντας χθες στη Λεύκα είπε ότι θα σβήσουν την εντύπωση που υπάρχει ότι οι Τ/κ δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς.
 
(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:04/16/2019
Όγκος:125.913,01
CSE:70,240  -0,470%
FTSE/CySE:42,210  -0,540%
Λευκωσία19°C
Λάρνακα21°C