Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Απόφαση Δήμου Λάρνακας όπως οι Μελετητές διεξάγουν οι ίδιοι διαβουλεύσεις με διάφορες Υπηρεσίες
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 14/01/2020 10:02


Με απόφαση του ο Δήμος Λάρνακας συστήνει στους Μελετητές που υποβάλλουν πολεοδομικές και οικοδομικές αιτήσεις στο Δήμο, να διεξάγουν οι ίδιοι διαβουλεύσεις με διάφορες Υπηρεσίες/Αρχές.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, μετά από πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει στους Μελετητές που ασχολούνται με υποβολή πολεοδομικών και οικοδομικών αιτήσεων στο Δήμο, όπως οι διαβουλεύσεις που απαιτούνται με τις διάφορες Υπηρεσίες / Αρχές (πχ. Α.Η.Κ. Σ.Υ.Λ, Σ.Α.Λ., Πυροσβεστική, Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, Υφυπουργείο Τουρισμού κλπ), διεξάγονται από τους ίδιους, με εξουσιοδότηση της Πολεοδομικής Αρχής, σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζεται στην Κ.Δ.Π.62/2016».

Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει τους Μελετητές / Αιτητές, να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο ΕΔ1 – Διαδικασία Εξασφάλισης Διαβουλεύσεων πριν την Υποβολή Αίτησης για Πολεοδομική Άδεια.

Σχετικοί συμβουλευτικοί πίνακες διαβουλεύσεων και όλα τα σχετικά, έχουν καταρτιστεί ως σχετικός οδηγός για τους ενδιαφερόμενους και υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moi.gov.cy/moi/tph/tph.nsf/page23_gr/page23_gr?OpenDocument (Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως – Αιτήσεις για αριθμό διαβουλεύσεων – Αίτηση για αποζημίωση με βάση το άρθρο 67 των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμων (www.moi.gov.cy)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να εξασφαλίσει τις αιτούμενες για κάθε ανάπτυξη διαβουλεύσεις από τα αρμόδια Τμήματα / Υπηρεσίες / Αρχές, ώστε να υποβάλλονται μαζί με την πολεοδομική αίτηση. Με αυτό τον τρόπο, η Πολεοδομική Αρχή θα επιτυγχάνει επίσπευση στον έλεγχο των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η έκδοση των πολεοδομικών αδειών».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)  
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C