Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού για παρανομίες σε δημόσιους χώρους
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 25/02/2020 12:51


Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Δήμος Λεμεσού, την τοποθέτηση αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, όπως πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου και προειδοποιεί με λήψη μέτρων όσους μαγαζάτορες παρανομούν.
 
Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος υποδεικνύει σε όσους παρανομούν, ότι τόσο τα πεζοδρόμια όσο και όλοι οι δημόσιοι χώροι και δρόμοι, βρίσκονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της δημοτικής αρχής, για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και τροχοφόρων.
 
Ο Δήμος προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επέμβει επ’ αυτών ή να οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους για εξυπηρέτηση οποιονδήποτε συμφερόντων ή επιχειρήσεων,.
 
Ιδιαίτερο πρόβλημα, σημειώνει, παρατηρείται με μαγαζάτορες που απαγορεύουν σε μη  πελάτες τους να σταθμεύσουν έξω από το υποστατικό τους, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο χώρο στάθμευσης.
 
"Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης εντός οδού (on street parking) αυτοί έχουν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατακράτηση τους για εξυπηρέτηση πελατών συγκεκριμένων καταστημάτων ή υποστατικών", υπογραμμίζει ο Δήμος Λεμεσού.
 
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος (με βάση τoν Περί Δήμων Νόμο Πίνακα IV,  άρθρο 124α) θα προχωρεί χωρίς άλλη ειδοποίηση σε απομάκρυνση όλων των παράνομων  αντικειμένων σε δρόμους, πεζοδρόμια ή άλλους δημόσιους χώρους και σε λήψη μέτρων εναντίον όσων παρανομούν.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C