Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Προσβάσιμες παραλίες για όλους απέκτησε ο Δήμος Παραλιμνίου
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 28/02/2020 16:03


Προσβάσιμες παραλίες για όλους απέκτησε ο Δήμος Παραλιμνίου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “ΕΡΜΗΣ 2 - Τουρισμός Χωρίς Εμπόδια για Ολους”,.
 
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου ημερίδα στα πλαίσια ολοκλήρωσης του έργου “ΕΡΜΗΣ 2 - Τουρισμός Χωρίς Εμπόδια για Ολους”, το οποίο υλοποίησε ο Δήμος Παραλιμνίου με στόχο την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας και της δημιουργίας ειδικών υποδομών στις παραλίες του Δήμου σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου».
 
Στα πλαίσια του προγράμματος, «εγκαταστάθηκαν συνολικά σε παραλίες του Παραλιμνίου, έξι ειδικές υποδομές με ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα με ειδικό τροχοκάθισμα για άτομα με αναπηρίες ενώ δημιουργήθηκαν προσβάσιμοι χώροι υγιεινής και τέσσερις υπαίθριοι χώροι εκγύμνασης. Παράλληλα, στα πλαίσια του έργου, εκπονήθηκε μελέτη χαρτογράφησης προσβασιμότητας υποδομών, ψηφιακός και έντυπος οδηγός προσβασιμότητας και ανάπτυξη σχετικής ιστοσελίδας (pamepantou.eu)».
 
Συγκεκριμένα, ειδικά τροχοκαθίσματα και ράμπες τύπου SeaTrack έχουν εγκατασταθεί στις παραλίες Green Bay, Αργυροπήγαδο, Αγία Τριάδα, Λούμα, Fig Tree Bay και Βρυσούδια.
 
Μιλώντας στην ημερίδα ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, ανέφερε ότι «κύριος σκοπός του έργου είναι η προσφορά προσβασιμότητας σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα και αναπηρίες για να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση στις παραλίες του Παραλιμνίου».
 
Από την πλευρά της η Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Παραλιμνίου, Καλομοίρα Κέλη ανέφερε ότι «ο Δήμος Παραλιμνίου ως εταίρος, σε συνεργασία με την ΟΠΑΚ και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, έθεσαν ως γενικό στόχο τους την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας ενισχύοντας τις υποδομές και τα δίκτυα επικοινωνίας καθώς και πληροφόρησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος».
 
Σημειώνεται ότι το έργο “ΕΡΜΗΣ 2 - Τουρισμός Χωρίς Εμπόδια για Όλους” υλοποιήθηκε με κύριο δικαιούχο την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και με δικαιούχους τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης με χρηματοδότηση από το Interreg Ελλάδα - Κύπρος 2014 2020.
 
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ήταν 2 χρόνια, από τον Νοέμβριο 2017 ως τον Νοέμβριο 2019, με προϋπολογισμό 610 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων το 85% από Κοινοτική Συμβολή (ΕΤΠΑ) και 15% από Εθνική Δημόσια Χρηματοδότηση.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C