Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αρχίζει η Διακυβερνητική Διάσκεψη για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση     CNA   Σύλληψη πρώην υπαλλήλου για υπόθεση κλοπής από εστιατόριο στην Πάφο     CNA   `Δεν μπορώ να αναπνεύσω`, ήταν τα τελευταία λόγια που εκστόμισε ο Κασόγκι

Φωτογραφία Αρχείου

Τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/08/2018 09:43


H Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού «World Clean-up Day 2018» διοργανώνεται φέτος τον Σεπτέμβριο από τους διοργανωτές της εκστρατείας «Let’s do it World!», θέτοντας για πρώτη φορά ως στόχο την ταυτόχρονη συμμετοχή 150 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην Κύπρο την παγκόσμια αυτή δράση εκπροσωπεί το δίκτυο εθελοντών «Together Cyprus», το οποίο διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, καθαρισμό της περιοχής γύρω από το Φράγμα της Κλήρου, στις 16 Σεπτεμβρίου.
 
Υποστηριχτές της δράσης είναι οι Κοινότητες του Συμπλέγματος Ορεινής (Κλήρου, Αρεδιού, Άγιος Ιωάννης, Μαλούντα, Καλό Χωριό, Αγροκηπιά, Άγιος Επιφάνειος, Μιτσερό, Γούρι, Φαρμακάς, Καμπί, Λαζανιά, Φικάρδου), το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος.
 
Το «Let’s do it World!» αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Στο «Let’s do it World!» η Κύπρος συμμετέχει από το 2012.
 
Η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus» ή «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα. Απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 46.185 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,4% του πληθυσμού, στην εκστρατεία «Let’s do it! Cyprus», που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018.
 
«Η συμμετοχή όλων είναι κομβική, αφού ουσιαστικά η επιτυχία της εκστρατείας στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αγάπη του καθενός από εμάς για το περιβάλλον και την Κύπρο μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:07/12/2018
Όγκος:21.657,72
CSE:66,890  0,360%
FTSE/CySE:40,110  0,400%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C