Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Σημαντικό το συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη Βουλή Κύπρου-Ελλάδας, λέει ο Φουρλάς     CNA   Νέα αναβολή στη δίκη για τη ληστεία της ΣΠΕ στον Άγιο Αθανάσιο     CNA   Πάνω από 100 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο κοντά στη Σύρτη     CNA   Ενα εκατομμύριο θα κοστίσει στον Ρονάλντο η υπεράσπιση του για τις κατηγορίες βιασμού

Πρόγραμμα δημιουργίας πράσινης γειτονιάς από το Δήμο Στροβόλου
ΚΥΠΕ - Κώστας Σταυρινός - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/10/2018 14:24


Με σκοπό τη δημιουργία μιας πρότυπης πράσινης γειτονιάς πραγματοποιείται στις 13 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Στροβόλου και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου με τους κατοίκους στην περιοχή παρά το πάρκο Universal στον Στρόβολο για την εφαρμογή του πιλοτικού έργου Green Neighbourhood.
 
Στην δράση αυτή θα συμμετάσχουν ο Δήμος Στροβόλου, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και άλλοι φορείς και εθελοντικές οργανώσεις. Συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει το γραφείο της Επιτρόπου.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είπε ότι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τον Δήμο Στροβόλου και από χορηγούς και σκοπός του είναι η δημιουργία μιας πρότυπης πράσινης γειτονιάς όπου μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, της παροχής κινήτρων και της εκπαίδευσης των δημοτών θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων η αύξηση της ανακύκλωσης, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η δημιουργία πράσινης κουλτούρας.
 
Ανέφερε ότι στη δράση αυτή η οποία προκαταρκτικά έχει οριστεί να διαρκέσει ένα έτος, θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι κάτοικοι της συγκεκριμένης γειτονιάς του Στροβόλου και επιχειρήσεις στην περιοχή. Σημείωσε ότι η πρώτη εκδήλωση για ενημέρωση των δημοτών της συγκεκριμένης γειτονιάς θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.
 
«Στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τους κατοίκους της περιοχής στην διαχείριση των αποβλήτων και σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και αειφόρου διαχείρισης των θεμάτων που αφορούν τα απόβλητα τους και να διαπιστώσουμε αν αυτή η εκπαίδευση θα αποφέρει πραγματικά αποτελέσματα, δηλαδή κατά πόσον θα αυξηθεί η ανακύκλωση, θα μειωθούν οι ροές αποβλήτων και θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, πρόσθεσε.
 
Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν σε ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιούνται όλες αυτές οι εκστρατείες/δράσεις/εκπαιδεύσεις και ταυτόχρονα θα υπάρξει και μια αναβάθμιση του χώρου, δηλαδή του πάρκου και των χώρων όπου συλλέγονται τα απόβλητα.  
 
(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΗΦ)


 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:12/10/2018
Όγκος:161.304,69
CSE:68,170  -0,340%
FTSE/CySE:40,790  -0,370%
Λευκωσία31°C
Λάρνακα29°C