Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Στα 29 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.353 εργαστηριακών διαγνώσεων     CNA   Πάνω από 12.500 αιτήσεις αναστολής δόσεων έλαβε η Ελληνική, το 95% πληροί τα κριτήρια     CNA   Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης στον πολιτισμό     CNA   Σε 1.443 ελέγχους υποστατικών και 14.191 για μετακινήσεις πολιτών προχώρησε σήμερα η Αστυνομία     CNA   Η Κύπρος στις 20 χώρες που θα λάβουν το φαρμακευτικό προϊόν Avigan (160)     CNA   Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό κήρυξε η Ιαπωνία, πακέτο στήριξης 1 τρισ. δολάρια     CNA   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/03/2019 12:58


 
 
 
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
 
Σημαντική η συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου
 
 
Τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξασφάλισε το  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για προώθηση και υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας με βάση την ασφαλή αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής. Απώτερος στόχος του Έργου είναι να παρέχει βοήθεια σε επιχειρηματίες για αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικών, προσφορά ευκαιριών για νεαρούς επιχειρηματίες και προαγωγή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
 
Συγκεκριμένα, το Ερευνητικό Εργαστήριο SEIT του Τμήματος Πληροφορικής (Software Engineering and Internet Technologies Laboratory) συμμετέχει ως εταίρος στο ερευνητικό πρόγραμμα “DiFens” (Digital Security for Young Entrepreneurs ), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος Erasmus+. Το ερευνητικό πρόγραμμα «DiFens», διάρκειας 18 μηνών, έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας πέντε διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Το εν λόγω έργο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνολικό προϋπολογισμό €120.000. Επικεφαλής της ομάδας στο Εργαστήριο SEIT του Πανεπιστημίου Κύπρου για την υλοποίηση του Έργου, είναι ο Καθηγητής Γιώργος Α. Παπαδόπουλος. Η ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει επικεντρωθεί στο σχεδιασμό και υλοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία θα χρησιμοποιείται από νέους επιχειρηματίες για την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους στο θέμα της αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα της προσωπικής εξειδικευμένης καθοδήγησης του εκάστοτε ενδιαφερόμενου νεαρού επιχειρηματία μέσω της διασύνδεσης του με κατάλληλο μέντορα.  Περαιτέρω, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε στα ερευνητικά στάδια, καθώς και στη συγγραφή εγχειριδίου με πλήρεις οδηγίες για τα θέματα ασφάλειας που καλύπτει το έργο.
 
Το έργο «DiFens» έχει δημιουργήσει, μεταξύ άλλων,  ένα εγχειρίδιο  σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, με στόχο να ενσωματώσει ενεργά την νεολαία στην επιχειρηματικότητα, χρησιμοποιώντας υφιστάμενη γνώση σε μεθόδους ανάλυσης και υλοποίησης ασφάλειας αλλά και θεωρητικά μοντέλα καθοδήγησης από μέντορες.
 
 
Ο συνολικός στόχος είναι η δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων που να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις ψηφιακής ασφάλειας και να συμμορφώνονται με την νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων καθώς και η ενδυνάμωση των προσόντων των νέων σε τέτοια θέματα, η σωστή καθοδήγηση τους αλλά και η δικτύωση μεταξύ τους ώστε να μπορούν να ανταλλάζουν απόψεις, απορίες και προβληματισμούς.
 
Oι νέοι που επιθυμούν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέας μπορούν πλέον να συνδεθούν στην πλατφόρμα http://www.difens.eu/ και να μελετήσουν το υλικό που τους παρέχεται. Παράλληλα, με εγγραφή στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση στην διαδικασία της καθοδήγησης από τον κατάλληλο μέντορα. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.
 
Τέλος Ανακοίνωσης
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:06/04/2020
Όγκος:139.208,53
CSE:47.650  1.120%
FTSE/CySE:28.360  1.140%
Λευκωσία25°C
Λάρνακα22°C