Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Νομοσχέδιο για άρση τραπεζικού απορρήτου για αγορά ενεργητικού τραπεζών, συζήτησε η Επ. Οικονομικών     CNA   Σημαντικό το συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη Βουλή Κύπρου-Ελλάδας, λέει ο Φουρλάς     CNA   Νέα αναβολή στη δίκη για τη ληστεία της ΣΠΕ στον Άγιο Αθανάσιο     CNA   Η πείνα στον κόσμο αυξάνεται ξανά, σύμφωνα με τους διαιτολόγους και διατροφολόγους της Κύπρου     CNA   Πάνω από 100 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο κοντά στη Σύρτη     CNA   Ενα εκατομμύριο θα κοστίσει στον Ρονάλντο η υπεράσπιση του για τις κατηγορίες βιασμού

Φωτογραφία Αρχείου

Ημερίδα στην Αγία Νάπα τόνισε την επιτακτική ανάγκη μείωσης των πλαστικών
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/09/2018 18:41


Τις επιπτώσεις από τη ρύπανση των ακτών και της θάλασσας από τα πλαστικά απόβλητα ανέλυσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού Φίλιππος Δρουσιώτης, σε εκδήλωση με θέμα «Καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στη Μεσόγειο», που έγινε χθες στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα».
 
Στην παρουσίασή του, ο κ. Δρουσιώτης επεσήμανε την υπερβολική χρήση πλαστικών στην τουριστική βιομηχανία, όπως καλαμάκια, ποτήρια, μπουκάλια και σακούλες, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για μείωση των πλαστικών αποβλήτων, η οποία θα έχει, πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, και οικονομικό όφελος για τον επιχειρηματικό κόσμο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Χρίστου αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πολιτικές που θα δρομολογήσει στο εγγύς μέλλον ο Δήμος αναφορικά με τη μείωση της πλαστικής συσκευασίας και κυρίως των πλαστικών μίας χρήσης από τις τοπικές επιχειρήσεις.
 
Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού και ο Δήμος Αγίας Νάπας στο πλαίσιο του προγράμματος Beyond Plastic Med (BeMed) με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι, που ήταν κυρίως εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων, κατευθύνθηκαν προς την παραλία «Πανταχού» και προέβησαν στον καθαρισμό της.


 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΚ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:12/10/2018
Όγκος:161.304,69
CSE:68,170  -0,340%
FTSE/CySE:40,790  -0,370%
Λευκωσία31°C
Λάρνακα29°C