Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Τα προβλήματα της περιοχής Αγίου Λαζάρου συζήτησε με τους κατοίκους ο Δήμαρχος Λάρνακας
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 30/01/2020 17:38


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή Αγίου Λαζάρου, συζήτησε με τους κατοίκους ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι «ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν την περιοχή του Αγίου Λαζάρου, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε στους κατοίκους ότι οι επισκέψεις σε διάφορες γειτονιές και ενορίες του Δήμου σκοπεύουν στο να δούμε από κοντά τα προβλήματα και την καθημερινότητα των δημοτών και να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».
 
Ο κ. Βύρας χαρακτήρισε τις συναντήσεις με τους δημότες πολύ σημαντικές, προσθέτοντας ωστόσο πως δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αφού σε κάποια δεν υπάρχουν λύσεις ενώ ορισμένα άλλα οφείλονται σε οικονομικούς λόγους. "Η δική μας ευθύνη ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να είμαστε δίπλα στον απλό άνθρωπο, στις γειτονιές και όπου υπάρχουν προβλήματα, ούτως ώστε ο φορολογούμενος πολίτης να αισθάνεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κάτι απόμακρο αλλά είναι κάτι πολύ κοντά του».
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης καταγράφηκαν προβλήματα που αφορούν κυρίως θέματα καθαριότητας, συντήρησης του οδικού δικτύου, φωτισμού, εγκαταλελειμμένων σπιτιών και πλημμυρών, δηλαδή προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν αρκετές γειτονιές της Λάρνακας.
 
Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η περιοχή Αγίου Λαζάρου όσο και όλες οι γειτονιές και ενορίες της πόλης, καταγράφονται από υπαλλήλους του Δήμου. Στη συνέχεια υπάρχει ειδικός μηχανισμός όπου τα θέματα αυτά μεταφέρονται στα αρμόδια τμήματα τα οποία στη συνέχεια ελέγχονται κατά πόσον έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθούν κάποια από τα προβλήματα».
 
Στη συνάντηση ο κ. Βύρας σημείωσε πως "στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση της προσφερόμενης ποιότητας ζωής και η ασφάλεια και η υγεία του δημότη, επειδή η πόλη δεν είναι μόνο το κέντρο και τα μεγάλα έργα" και εξήγησε πως "η πόλη είναι η καθημερινή ζωή των δημοτών και όση σημασία δίνεται στα μεγάλα έργα της Λάρνακας άλλη τόση σημασία και ακόμα μεγαλύτερη, δίνεται στα προβλήματα και στην καθημερινότητα του πολίτη».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C