Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Νομοσχέδιο για τερματισμό του εμπάργκο όπλων για την Κύπρο κατέθεσε ο Μενέντεζ     CNA   Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν σε επεισόδια στη Νικαράγουα     CNA   Ολοκληρώνει τη σύνθεση της Kυβέρνησής του ο Τζουζέπε Κόντε

Φωτογραφία Αρχείου

Σε δοκιμαστική φάση ο ΟΕΔΑ Πεντακώμου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 05/09/2017 17:32 
Άρχισε και συνεχίζεται η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) της Επαρχίας Λεμεσού, στο Πεντάκωμο, ενώ εντός Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του συμβουλίου της, Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, Δώρος Αντωνίου.
 
Σύμφωνα με τον κ.Αντωνίου, μετά τη μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε με τις διαδικασίες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης από την Αρχή Ηλεκτρισμού, η μονάδα ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου να δέχεται μικρές ποσότητες απορριμμάτων, οι οποίες θα αυξάνονται στην πορεία, μέχρι να φθάσουν στα κανονικά επίπεδα, κάτι που αναμένεται εντός Οκτωβρίου.
 
Ήδη, συνέχισε, δέκα σκυβαλοφόρα του Δήμου Λεμεσού μεταφέρουν σκουπίδια στη μονάδα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά τα σκυβαλοφόρα των υπόλοιπων Δήμων και κοινοτήτων.  Παράλληλα, αξιολογούνται τα όποια προβλήματα εντοπίζονται και προωθούνται άμεσα προς επίλυση τους, συμπλήρωσε.
 
Σε σχέση με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Καντού, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις νότιες και δυτικές περιοχές της Επαρχίας Λεμεσού,  ο κ.Αντωνίου είπε πως αυτός θα είναι έτοιμος στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ για τη λειτουργία των τεσσάρων "πράσινων σημείων" (Κολόσσι, Πισσούρι, Φασούλα, Παρεκκλησιά), ανέφερε πως έχουν ετοιμαστεί οι όροι προσφορών και έχουν αποσταλεί στο Γενικό Λογιστήριο "όπου περιμένουμε την έγκριση για προκήρυξη των προσφορών".
  
Το κόστος του ΟΕΔΑ Πεντακώμου, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικούς πόρους, ανέρχεται σε 73 περίπου εκατομμύρια ευρώ, με τα 42,7 εκατομμύρια ευρώ να αφορούν το κόστος μελέτης και κατασκευής και τα υπόλοιπα τη δεκαετή λειτουργία της.
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:24/05/2018
Όγκος:195.724,56
CSE:66,160  0,380%
FTSE/CySE:39,500  0,380%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα26°C