Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Σημαντικό το συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη Βουλή Κύπρου-Ελλάδας, λέει ο Φουρλάς     CNA   Νέα αναβολή στη δίκη για τη ληστεία της ΣΠΕ στον Άγιο Αθανάσιο     CNA   Πάνω από 100 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο κοντά στη Σύρτη     CNA   Ενα εκατομμύριο θα κοστίσει στον Ρονάλντο η υπεράσπιση του για τις κατηγορίες βιασμού

Φωτογραφία Αρχείου

Εκστρατεία καθαριότητας της 'Let’s Make Cyprus Green' στην παραλία Καρνάγιο
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/10/2018 18:20


Συνολικά 122 σακούλες βάρους 1.136 κιλών με πλαστικές μπουκάλες, τενεκεδάκια, καλαμάκια και πολλά άλλα, περιλαμβανομένων και επίπλων, συλλέχθηκαν στο πλαίσιο εκστρατείας καθαριότητας στην παραλία Καρνάγιο, που διοργάνωσε στις 29 Σεπτεμβρίου η περιβαλλοντική οργάνωση "Let’s Make Cyprus Green".
 
Η οργάνωση εδρεύει στη Λεμεσό και διοργανώνει κάθε μήνα εκστρατεία καθαριότητας, με στόχο να αποτραπεί η είσοδος αποβλήτων στη θάλασσα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, στην εκστρατεία συμμετείχαν 65 εθελοντές διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικίας από 5 μέχρι 68 ετών, στην παρουσία του Δήμαρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και του Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δημήτρη Θεοτή.
 
Μέσα σε δύο ώρες, οι εθελοντές μάζεψαν 70 σακούλες σκουπίδια και 52 σακούλες ανακυκλώσιμα υλικά.
 
«Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, ειδικά τα ανακυκλώσιμα. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι η Κύπρος κινδυνεύει να μην πετύχει τους στόχους της ΕΕ που αφορούν την ανακύκλωση μέχρι το 2020. Η Κύπρος βρίσκεται πίσω όσον αφορά πέντε από τις έξι κατηγορίες αποβλήτων. Αυτές συμπεριλαμβάνουν δημοτικά απόβλητα, οικοδομικά απόβλητα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα, απόβλητα συσκευασιών και υγειονομικά απόβλητα», επισημαίνει η οργάνωση.
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΡΠΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:12/10/2018
Όγκος:161.304,69
CSE:68,170  -0,340%
FTSE/CySE:40,790  -0,370%
Λευκωσία31°C
Λάρνακα29°C