Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ για την Τουρκία      CNA   Στις Βρυξέλλες για το Συμβ. Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ, θα συναντήσει και τον Μπορέλ     CNA   Ημερίδα για αναβάθμιση της επιμόρφωσης των αξιωματικών της ΕΦ στις διαβαθμισμένες πληροφορίες     CNA   Μικτές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Από διαφορά μόνο 6% έως αυτοδυναμία Τζόνσον     CNA   Σφαγή στη Βαγδάτη: 24 νεκροί, εκ των οποίων 4 αστυνομικοί      CNA   Δεκάδες νεκροί σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί     CNA   Αστυνομικός έλεγχος σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία μετά την παρουσία ατόμου που σχετίζεται με θύμα απόπειρας φόνου     CNA   Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΓΝ Λάρνακας άνδρας που έπεσε από ύψος τριών μέτρων      CNA   Ομόνοια-Δόξα και Απόλλων - ΑΕΚ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα     CNA   
Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/12/2019 13:54


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Κυπριακό κοινοτικό κέντρο, Wood Green  στο Λονδίνο η προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η οργάνωση Φίλοι της Κύπρου του Εργατικού Κόμματος και του προέδρου της Δρ Βασίλη Μαύρου.
 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι κομμάτων και συνδέσμων της παροικίας και τίμησαν με την παρουσία τους και 6 υποψήφιοι του εργατικού Κόμματος. 1.Οι υποψήφιοι ήταν ο Κύπριος Πάμπος Χαραλάμπους του Enfield, Southgate; 2.Catherine West, της περιοχής Haringey; 3.Emma Whysall του Chipping Barnet; 4.H Rosie Newbigging του Welwyn Hatfield; 5. H υποψήφια του Chingford and Woodford Green, Faiza Shaheen kai 6.  H Feryal Clark για το Enfield North:
Μετά την μονόλεπτη σιγή στην μνήμη του αποθανόντα Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριου. Ο οργανωτής και Πρόεδρος της ομάδας Δόκτωρ Βασίλης Μαύρου αναφέρθηκε στην κατάφορη αδικία που υπάρχει στην Κύπρο με την συνεχιζόμενη κατοχή ενός μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αναφέρθηκε δε στις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της ΜΒ που πηγάζουν από τις Συνθήκες ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960. Επίσης είπε ότι ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος Jeremy Corbyn είχε δεσμευτεί ότι αν γινότανε Πρωθυπουργός τότε θα σεβότανε και θα τιμούσε αυτές τις συμφωνίες, έστω και τώρα.
Και αναφέρθηκε στο ότι το Εργατικό κόμμα έχει σταθερή γραμμή υποστήριξης των θέσεων μας για μια ενωμένη Κύπρο χωρίς την παρουσία Τουρκικών η άλλων στρατευμάτων, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Για μια Ανεξάρτητη, Κυρίαρχη, και Ενιαία Δημοκρατία της Κύπρου χωρίς πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες από την Τουρκία. Μετανάστες που δεν έχουν τίποτε το κοινό, εκτός από την γλώσσα και με αυτούς τους Τουρκοκύπριους οι περισσότεροι που έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
Ο Πάμπος Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη αδικία στην Κύπρο και ότι το εργατικό κόμμα είναι αυτό που θα βοηθήσει την Κύπρο να βρει μια ειρηνική λύση. Επίσης ότι από τότε που έγινε βουλευτής δουλεύει ασταμάτητα για την Κύπρο και τον δίκαιο αγώνα της.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές εκτός από το πρόγραμμα δράσης, του Εργατικού κόμματος, αναφέρθηκαν στην Τουρκική εισβολή και την ανάγκη αποχώρησης των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και την επανένωση της Κύπρου όπως ακριβώς λέγουν τα ψηφίσματα των ΗΕ, των αποφάσεων της ΕΕ και των συμφωνιών κορυφής. Επίσης ότι το Εργατικό κόμμα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και ότι συμφωνεί απόλυτα με τις ενέργειες της ΕΕ για embargo κατά της Τουρκίας με οικονομικό αποκλεισμό όσο και αποκλεισμό πωλήσεων όπλων στην Τουρκία.
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:06/12/2019
Όγκος:171.003,81
CSE:65.550  0.690%
FTSE/CySE:39.410  0.770%
Λευκωσία211°C
Λάρνακα21°C