Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Υπό συζήτηση λειτουργία νέου νοσοκομείου Αθηένου ως Κέντρου Αποκατάστασης
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 22/01/2020 22:18Το ενδεχόμενο λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Αθηένου ως Κέντρου Αποκατάστασης με παράλληλη λειτουργία Κέντρου Υγείας, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηένου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.  
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται το θέμα συζήτησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον χώρο ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Αθηένου (Κέντρο Υγείας), ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης και το μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης «συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι για τη λειτουργία του Κέντρου, με επικρατέστερη τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης, που θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση για όλη την Επαρχία. Το Κέντρο Υγείας θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα και με εξωτερικά ιατρεία».
 
Προστίθεται ότι «ο Γιώργος Καροτσάκης ήταν πολύ θετικός στην  προώθηση λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου ως Κέντρο Αποκατάστασης και ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο του  Ο.Κ.Υπ.Υ για να ληφθεί απόφασης».
 
Συζητήθηκε ακόμα το «αίτημα του Δημάρχου Αθηένου για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στον χώρο, με τον κ. Καροτσάκη να αναφέρει πως θα ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες. Είπε ακόμα ότι επειδή η Αθηένου είναι ακριτικός Δήμος, σε περίπτωση που οι μελέτες και τα στοιχεία που θα προκύψουν είναι βοηθητικά, τότε θα μπορεί να προωθηθεί η δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου».
 
Σημειώνεται ότι «το νέο Νοσοκομείο Αθηένου (Κέντρο Υγείας), συνολικής δαπάνης 2 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του και γίνονται διάφορες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας του, στα πλαίσια και των νέων δεδομένων που δημιουργούνται με το ΓΕΣΥ και τον Ο.Κ.Υπ.Υ».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C