Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Αδικαιολόγητη η απεργία των εργαζομένων στην υπηρεσία αποκομιδής σκυβάλων, διαμηνύει ο Φ. Φαίδωνος
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 03/03/2020 10:30Αδικαιολόγητη που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών, χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία αριθμού εργαζομένων στην υπηρεσία αποκομιδής σκυβάλων του Δήμου , ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. 

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως οι  Συντεχνίες αντιλαμβανόμενες ότι αριθμός εργαζομένων δεν επιθυμούσε να απεργήσει γιατί επιθυμεί τη μετακίνηση στην Υπηρεσία Πρασίνου ως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλαξαν τον τόπο συγκέντρωσής τους με σκοπό να πιέσουν και να τους επιβάλουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, νοοτροπίες που σκοπό έχουν να επιβάλουν τις επιδιώξεις τους.H απεργία  είπε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι αδικαιολόγητη γιατί κανείς εργαζόμενος στην εν λόγω υπηρεσία δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του αλλά ούτε και οποιοδήποτε εργασιακό του ωφέλημα. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ημερ. 21 Νοεμβρίου 2019 προβλέπει καθαρά συνέχισε , “την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα μέσω ανοικτού Διαγωνισμού, ενώ ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί αυστηρά την εργατική νομοθεσία για όλους τους εργοδοτούμενούς του”. 

Επιπρόσθετα επισημαίνει ο κ. Φαίδωνος  ότι με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών θα δημιουργηθούν, δια μέσω του αναδόχου, 22 και πλέον νέες θέσεις εργασίας οι οποίες, όπως προανέφερε, θα υπόκεινται αυστηρά στις πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος που συνομίλησε με τους τριάντα περίπου εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημοτικό μέγαρο άφησε να νοηθεί ότι το όφελος που θα προκύψει θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους δημότες με μείωση των υφιστάμενων τελών. 

Επανέλαβε επίσης την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα απολυθεί αλλά όλοι θα μετακινηθούν στην υπηρεσία πρασίνου μέχρι την συνταξιοδότηση τους. 

Εκπρόσωποι των συντεχνιών, οι Νίκος Νικολάου της ΣΕΚ, Δημήτρης Επιφανείου της ΠΕΟ και Ανδρέας Διογένους της ΔΕΟΚ κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν  από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες. 

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους,  αμφισβητούν τα πορίσματα δυο μελετών που έχει στην κατοχή του ο Δήμος με βάση τα οποία αν η υπηρεσία εκχωρηθεί σε ιδιώτες το κόστος μειώνεται κατά 50%. 


(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ) 

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C