Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος στην αντικατοχική εκδήλωση Δ. Αμμοχώστου     CNA   Κινητοποιούμαστε εντός και εκτός Κύπρου για αποτροπή νέων τετελεσμένων, λέει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου     CNA   Πρόσκληση Υπ. Οικονομικών για εκδήλωση ενδιαφέροντος με σκοπό την αγορά κτιρίων για Υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες     CNA   Τουλάχιστον 40 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστινίων με τον στρατό του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη     CNA   Τρεις αγώνες την Κυριακή για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, νικηφόρα ξεκίνησαν ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας     CNA   

Φωτογραφία Αρχείου

Εκστρατεία στην ΕΦ για ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/02/2019 15:31


Ημερίδες με θέμα την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, την Εθνική Φρουρά, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Green Dot.
 
Οι τρεις ημερίδες έγιναν στα πλαίσια εκστρατείας ευαισθητοποίησης των στελεχών και οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την προώθηση της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αποβλήτων στα στρατόπεδα.
 
Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου στο στρατόπεδο «Μ. ΚΑΙΛΗ» στη Νήσου, η δεύτερη στις 23 Ιανουαρίου στο στρατόπεδο «Χ΄Προκοπίου» στο Τσέρι και η τρίτη στις 8 Φεβρουαρίου στο στρατόπεδο «ΤΑΣΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» στην Κλήρου.
 
Παράλληλα με τις ημερίδες, καταβάλλεται προσπάθεια από το Υπουργείο Άμυνας και την Green Dot για τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα στρατόπεδα και την εφαρμογή του προγράμματος της ανακύκλωσης για PMD και χαρτί.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής πολιτικής του Υπουργείου.
 
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με σειρά διαλέξεων.
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:13/09/2019
Όγκος:291.152,41
CSE:67.460  0.040%
FTSE/CySE:40.610  0.050%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα32°C