Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --
Απονομή βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για Κόμβους Υποδομών Διαχείρισης του Δασικού Πάρκου Ακάμα
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 07/02/2020 19:45


Απονεμήθηκαν σε εκδήλωση στην Δρούσια τα βραβεία του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τους Κόμβους Υποδομών Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα. Συνολικά υποβλήθηκαν 16 ποιοτικές προτάσεις όπως τις χαρακτήρισε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καδής. 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου,η  ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, «μας φέρνει πιο κοντά στην έναρξη της δημιουργίας έργων στο Πάρκο που συνάδουν απόλυτα με τους στόχους που υπηρετεί.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια με τους βραβευθέντες, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών σχεδίων για τις βασικές υποδομές που θα δημιουργηθούν στους 14 κόμβους, όπως προβλέπει το Σχέδιο Αειφορικής Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα.

Τα σχέδια αναμένεται να είναι έτοιμα προς το τέλος του 2020 και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών εντός του επόμενου έτους» επεσήμανε ο κ. Καδής. Για τους κόμβους και τις υποδομές τους, έχουν επιλεγεί χώροι στους οποίους παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις επισκεπτών, με στόχο να περιοριστούν η μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτη καταπάτηση της βλάστησης, καθώς και άλλες αυθαιρεσίες που προκαλούν ζημιά στο ευαίσθητο περιβάλλον της περιοχής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα συμβάλουν, επίσης, ο καθορισμός και η βελτίωση του οδικού δικτύου και άλλων προσβάσεων που θα χρησιμοποιούνται, όπως και η δημιουργία επαρκών χώρων στάθμευσης. Οι εν λόγω υποδομές, θα προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες στους επισκέπτες και στοχευμένη ενημέρωση για τον Ακάμα, αναδεικνύοντας τις φυσικές αξίες, την πολιτιστική κληρονομιά, τα προϊόντα και την παράδοση της περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα τοπικά κέντρα αναψυχής και εστίασης.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι η πλήρης λειτουργία του Πάρκου αναμένεται πριν το τέλος του 2022.  «Μέχρι το τέλος του 2020, θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της κατασκευής όλων σχεδόν των έργων, τα οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν σε 18 περίπου μήνες».
 
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C