Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συνεχίζονται οι έρευνες για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, δηλώσεις μετά τη νεκροτομή     CNA   Επίσημη έναρξη της συνόδου της Κοινοπολιτείας από τη βασίλισσα Ελισάβετ     CNA   Ισραηλινό ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργασιών με το ΙΝΓΚ     CNA   46 εκ. ευρώ από το 2006 στην Hermes, για απώλειες από λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου     CNA   Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα, συστήνεται προσοχή     CNA   Μέχρι τις 27 Απριλίου οι αιτήσεις για εγγραφή παιδιών από ιδιωτικά σε δημόσια σχολεία     CNA   Επίσημη πρώτη για το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2018

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου και στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς
ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 26/03/2018 15:55


Από την 1η Απριλίου, το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών της Green Dot Κύπρου επεκτείνεται και στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου. 

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς στο πλαίσιο των ενεργειών του για μείωση των απορριμμάτων του, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Green Dot Κύπρου για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών στα δημοτικά του όρια. 

H συλλογή, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιείται από νησίδες ανακύκλωσης, όπου το κοινό θα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά του. 

Οι νησίδες θα αποτελούνται από κάδους χρώματος μπλε για τη συλλογή της κατηγορίας PMD, καφέ για τη συλλογή της κατηγορίας χαρτί και πράσινης καμπάνας για την κατηγορία γυαλί. 

Οι νησίδες ανακύκλωσης, όπως αναφέρεται, θα τοποθετηθούν στα κάτωθι σημεία: στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευση (Μουστακαλλής), στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Δημόσια Εκπαιδευτήρια, στο Πάρκο Κουτσιοφίνας, στο Περίπτερο “Καΐτες”, στην Δημοτική Πλάζ – Λατσί και στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευση – Λατσί (Rumours)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ. Πόλης Χρυσοχούς οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν  στην Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, στο τηλέφωνο 26323524 σε ώρες γραφείου.

Καλούν επίσης το κοινό να τοποθετεί τα υλικά του εντός των σωστών κάδων ανακύκλωσης, ανάλογα με τις σημάνσεις, για αποφυγή οχληρίας και απώλειας καλών υλικών.

Στην υπογραφή της συμφωνίας συμμετείχαν, ο Γ.Δ. της Green Dot Κύπρου Μάριος Βραχίμης, ο Δήμαρχος της Πόλεως Χρυσοχούς  Γιώτης Παραχριστοφή και η οικονομική διαχειρίστρια του Δήμου Αντρούλλα Κυριάκου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ) ** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:19/4/2018
Όγκος:256.247,73
CSE:68,680  0,760%
FTSE/CySE:41,160  0,830%
Λευκωσία30°C
Λάρνακα29°C