Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην ΕΕ, για ένταξη μεταναστών στην κοινωνία, αποτελεί ο Δήμος Δερύνειας
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 07/02/2020 10:44


Καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την ένταξη μεταναστών και υπηκόων τρίτων χωρών στην κοινωνία, αποτελεί ο Δήμος Δερύνειας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης «συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, σε συζήτηση με θέμα «Μετανάστευση και εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στις Βρυξέλλες. Στη συζήτηση έγινε παρουσίαση μελέτης που αφορά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα σε χώρες που υπάρχουν αρκετοί πρόσφυγες/μετανάστες».
 
Προστίθεται ότι «το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια προώθησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα υπόλοιπα κράτη μέλη μέσω του διαλόγου που γίνεται με τους απλούς δημότες, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να γνωρίζει τις ανησυχίες των δημοτών όσον αφορά την ΕΕ, να ξέρει κατά πόσον τα ευρωπαϊκά κονδύλια φτάνουν στις τοπικές αρχές μέσω του κεντρικού Κράτους και ότι οι πολίτες θέλουν να εμπλέκονται στο διάλογο που διεξάγεται ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Ενωσης».
 
Σε παρέμβαση του ο Αντρος Καραγιάννης είπε πως «για να αποκτήσει μια καλύτερη φήμη και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αποδοχή η Ευρωπαϊκή Ενωση από τους δημότες, πρέπει να ασκείται πολιτική από τη βάση προς τα πάνω και όχι αντίστροφα».
 
Ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ακόμα ότι «το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κύπρος δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών όχι μόνο από τη Συρία αλλά και μέσω της Πράσινης Γραμμής».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «επειδή ο Δήμος Δερύνειας συμμετείχε σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα ομαλής ένταξης μεταναστών και ειδικότερα των υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία, έχει χαρακτηριστεί ως καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα ο Δήμος πρωτοστατεί στα προγράμματα ομαλής ένταξης μεταναστών και ΥΤΧ στην κοινωνία, μέσω των προγραμμάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή ελληνικών και αγγλικών και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στις οποίες δίνεται η ευκαιρία στους ΥΤΧ να παρουσιάζουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των χωρών τους μέσα από χορούς, τραγούδια αλλά και τη κουζίνα τους».

Η Κύπρος είχε πέντε μέλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, ωστόσο με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει πάρει ακόμα μία θέση.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)
 
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C