Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Ψηφιακός δίσκος για τον Γρηγόρη Αυξεντίου με τη συνδρομή του Δήμου Λύσης
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/02/2020 20:46Κυκλοφόρησε ο καινούριος ψηφιακός δίσκος του Γιώργου Χατζημάρκου, αφιερωμένος στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Δήμος Λύσης επιχορήγησε, μαζί με άλλους οργανισμούς, το CD.

Η επιθυμία του συνθέτη να τιμήσει τον Γρηγόρη Αυξεντίου, αγκαλιάστηκε με προθυμία από τον λαϊκό ποιητή Χαμπή Αχνιώτη, ο οποίος έγραψε την ποίηση στην Κυπριακή διάλεκτο και τα κείμενα στη Νεοελληνική.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου με τη μοναδική του ερμηνεία, ως σολίστ, έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στο όλο έργο. Οι αφηγήσεις ζωντάνεψαν μνήμες του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 με τη φωνή του Νεοκλή Νεοκλέους και την επιμέλεια της Χαρούλας Αντωνίου. Η μουσική, η ενορχήστρωση, η ηχογράφηση και η επεξεργασία, ανήκουν στον Γιώργο Χατζημάρκου που έπαιξε και τα περισσότερα μουσικά όργανα του δίσκου.

Το έργο περιλαμβάνει ορχηστρικά μέρη, τραγούδια για σολίστ και μικτή χορωδία, καθώς και αφηγήσεις σκιαγραφώντας τη ζωή του μεγάλου ήρωα από τη γέννηση μέχρι τη θυσία του. Εύχομαι το κοινό να αγκαλιάσει αυτό το έργο σαν μια ιστορική πηγή έμπνευσης και διδαχής για τις νεότερες γενεές.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΚΧΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C