Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Στις 722.196 τα κρούσματα παγκοσμίως και στις 33.976 οι νεκροί από τον κορωνοϊό     CNA   Οι διπλωματικές υπηρεσίες της Κύπρου στις ΗΠΑ βοηθούν τους «εγκλωβισμένους»     CNA   Ο Τραμπ παρέτεινε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μέχρι τα τέλη Απριλίου     CNA   Δημοσιεύτηκε η Απόφαση της Υπουργού Εργασίας για το σχέδιο πλήρους αναστολής εργασιών επιχείρησης και ανεργιακό     CNA   Υπουργείο Εργασίας: Αναρτήθηκε αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας     CNA   
Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/03/2020 10:18


Η αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και τα νέα μέτρα, οικονομικά και μη, που πήρε η «κυβέρνηση» ενώ το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και σχολείων επιμηκύνθηκε μέχρι τις 10 Απριλίου.
 
Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Μέχρι τις 10 Απριλίου» αναφέρεται στην απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να επιμηκύνει το κλείσιμο του ιδιωτικού και «δημόσιου» τομέα, καθώς και των σχολείων, μέχρι τις 10 Απριλίου. Αλλού γράφει ότι σε μια μέρα σημειώθηκαν 2 νέα κρούσματα στο «βορρά» και 34 στο «νότο». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα καταστήματα στην Καρπασία, όπου ισχύει το καθεστώς πλήρους απασχόλησης κυκλοφορίας, θα είναι ανοικτά μεταξύ των ωρών 8 και 12.
 
Η Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Στόχος μας δεν είναι να βγάλουμε κέρδος» αναφέρεται στις αποφάσεις για νέα οικονομικά μέτρα και συγκεκριμένα στην αύξηση του ορίου πιστωτικών καρτών ανεξαρτήτως ποσού έως και 25% για πληρωμές μέχρι τις 10 Απριλίου. Αλλού γράφει ότι στον «νότο» πέθανε ακόμη ένα άτομο από τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην Τουρκία μέσα σε μια μέρα σημειώθηκαν 23 θάνατοι.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «64 κρούσματα, 1 θάνατος» αναφέρεται στις δηλώσεις του «υπουργού υγείας» και πως ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό νοσηλεία είναι 34 ενώ ένα άτομο έχασε την ζωή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο Κόλαν στο Κιόνελι μετατρέπεται σε νοσοκομείο. Αλλού αναφέρει ότι μαζί με τον «δήμαρχο» Λεύκας το αίτημα για υπό έλεγχο είσοδο και έξοδο στην περιοχή της Λεύκας λόγω κορωνοϊού, υπογράφουν και 13 «κοινοτάρχες|.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Επεκτάθηκαν οι μέρες με κορωνοϊό» γράφει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» ενώ παρέτεινε το κλείσιμο «δημοσίου» και ιδιωτικού τομέα μέχρι τις 10 Απριλίου, έκανε μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την λειτουργία παντοπωλείων, φαρμακείων και καταστημάτων ζωοτροφών στην περιοχή της Καρπασίας όπου ισχύει η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αμμόχωστος έγινε «πόλη φάντασμα» καθώς τίποτα δεν κινείται. Αλλού γράφει ότι ο «δήμαρχος» και ο «έπαρχος» Λεύκας ζητούν όπως η είσοδος στην περιοχή τεθεί υπό έλεγχο.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Δεν έχει ΑΤΑ ούτε για τους εργαζόμενους στην υγεία» αναφέρει ότι το σχετικό «διάταγμα» του «υπουργικού συμβουλίου» για τις περικοπές στην μισθοδοσία στο «δημόσιο»  αφορά και το ιατρικό προσωπικό που δίδει την μάχη στα νοσοκομεία με τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κατανομή των κρουσμάτων ανά «επαρχία» στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του οικονομολόγου Μουσταφά Μπεσίμ ότι θα χρειαστούν 2 – 2,5 δις ΤΛ για τη αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:27/03/2020
Όγκος:250.228.22
CSE:47.860  -1.030%
FTSE/CySE:28.490  -0.970%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C