Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Συνεχίζεται η απολύμανση δημόσιων χώρων από το Δήμο Λάρνακας
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 19/03/2020 12:20


Ο Δήμος Λάρνακας άρχισε και συνεχίζει την απολύμανση δημόσιων χώρων όπως πάρκα, στάσεις λεωφορείων και δημόσιους χώρους στάθμευσης.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωση  του κορωνοϊού, εργάζεται σύμφωνα με τις πρόνοιες των Εγκυκλίων και τις υποδείξεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας. Παράλληλα προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα  για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο των δημοτών όσο και για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικού».
 
Προστίθεται ότι «πέραν των απολυμάνσεων που έχουν γίνει σε δημοτικά κτίρια και Υπηρεσίες όπως και τις καθημερινές αποστειρώσεις σε σκυβαλόφορα και σε άλλα οχήματα, προβαίνει σε απολύμανση των δημόσιων χώρων».
 
Ηδη διενεργήθηκαν απολυμάνσεις από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας στο κτίριο υγειονομικών διευκολύνσεων στην περιοχή Μακένζι, στον  παιγνιδότοπο και κατά μήκος του πλακόστρωτου παραλιακού μετώπου της περιοχής Μακένζι, μπροστά και πίσω από τα κέντρα αναψυχής, στα αποδυτήρια της περιοχής Καστέλλα, στις εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου, στα δημοτικά αποχωρητήρια χώρου στάθμευσης Πετρακίδη, στην Πλατεία Ευρώπης καθώς και στα όργανα γυμναστικής πάρα την Μαρίνα Λάρνακας, στην στάση λεωφορείων οδού Αθηνών και στις Πλατείες Κίμωνος (Hobos), Μεσσιανικού Κάστρου, Αγίου Λαζάρου και Ερμού».
 
Σήμερα και στις επόμενες μέρες προγραμματίζονται να γίνουν απολυμάνσεις στη στάση Λεωφορείων οδού Αγίας Ελένης, στον χώρο στάθμευσης Λεωφορείων Ζήνων, στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης, στα αποχωρητήρια και τον παιγνιδότοπο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας, σε πάρκα τα οποία διαθέτουν παιγνιδότοπους, σε παγκάκια στους δημοσίου χώρους. Ακόμα θα διενεργηθούν τικές απολυμάνσεις στα δημοτικά αποχωρητήρια και στις Πλατείες.
 
Διευκρινίζεται ότι «για τις απολυμάνσεις χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά και διενεργούνται τόσο από ιδιωτικές εταιρίες όσο και από πιστοποιημένα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας Δήμου Λάρνακας».  
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C