Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Απάντηση Φαίδωνος στην 48ωρη απεργία των υπαλλήλων του Δ. Πάφου
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 10/03/2020 15:12Μέσα σε απόλυτα δημοκρατικό πλαίσιο,το δημοτικό συμβούλιο Πάφου,  πήρε μια απόφαση όχι για να στερήσει δικαιώματα από κάποιους εργαζομένους αλλά γιατί  κατόπιν δύο μελετών διαφάνηκε, ότι ο κάθε τόνος σκουπίδια για να μαζευτεί από το σπίτι και να πάει μέχρι το ΧΥΤΑ στοιχίζει 52 με 54 ευρώ, είπε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου  ανέφερε πως στον ιδιωτικό τομέα ωστόσο μπορείς να αγοράσεις υπηρεσίες από 23 μέχρι 28 ευρώ.
Εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το τι γίνεται λάθος και που χάνονται αυτά τα λεφτά,  ο κ. Φαίδωνος ανέφερε,  πως αυτό οφείλεται όπως διαφάνηκε στην πολύ χαμηλή παραγωγικότητα του συγκεκριμένου  προσωπικού αλλά και στο γεγονός της νομιμότητας όπου την ίδια ώρα δημιουργεί μια αντίληψη των υπαλλήλων ότι όταν και να συμβεί δεν μπορεί να απολυθούν.
Πρόσθεσε δε, πως όπως είναι οι νομοθεσίες και το πλαίσιο μας, είναι αδύνατο.
Ο Δήμαρχος Πάφου  κατόπιν τούτου ο Δήμος εγγυήθηκε την νομιμότητα των υπαλλήλων και ότι δηλαδή, όπως εξήγησε, δεν θα απολυθεί κανένας.
Πήγαμε συνέχισε, και ένα βήμα παρακάτω , σημειώνοντας ότι «εάν κάποιοι υπάλληλοι λαμβάνουν υψηλότερο μισθό, γιατί εκτελούν αυτά τα καθήκοντα, με την μετακίνηση τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό για να μην μπορεί κάποιος να πει ότι με την μετακίνηση του θα μειώνονταν οι απολαβές του».  
Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την λύπη του που οι συντεχνίες, όπως είπε, κατέφυγαν σε ψέματα, με το να συγκεντρώσουν το προσωπικό για να τους διαμηνύσουν ότι έχουν πληροφορίες ότι εάν ο Δήμος προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών για την συλλογή των σκυβάλων σε λίγο καιρό θα αγοράσουν υπηρεσίες για το πράσινο. 

Το συντεχνιακό κίνημα  είπε , « αποδεικνύει αυτό που ακούγεται τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ένα συντεχνιακό κίνημα που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, που  βρίσκεται σε αναζήτηση ρόλου και με σπασμωδικές και λανθασμένες κινήσεις θεωρεί ότι μπορεί να παραμείνει να είναι πρωταγωνιστής στα εργασιακά ή και στα υπόλοιπα μέσα από πολύ λανθασμένες ενέργειες προσεγγίσεις και αντιλήψεις». 
Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στην πρόταση που υπέβαλαν οι "κεντροαριστεροί δημοτικοί σύμβουλοι" , όπως είπε, για την αγορά υπηρεσιών για το πράσινο, σημειώνοντας πως ο ίδιος διαφώνησε, αφού όπως εξήγησε το πράσινο είναι πιο σημαντικό για τους δημότες, επειδή έχει να κάνει με τα παιδιά, με την οικογένεια και την εικόνα της πόλης, συμπλήρωσε.
Σε αντίθεση σημείωσε, η συλλογή σκουπιδιών αποτελεί μια “τυπική εργασία”.
Επεσήμανε δε, “πως εννέα τουλάχιστον εργάτες από τους είκοσι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην απεργία και ότι συμφωνούν και μερικοί απ’ αυτούς έβαζαν μέσο και έβαζαν παρεμβάσεις στον ίδιο ως Δήμαρχο, για να μετακινηθούν από την συλλογή των σκυβάλων στο πράσινο”.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ) 
 


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C