Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει καλή προετοιμασία χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, διερωτάται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης     CNA   Δεν νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν, δήλωσε ο Π. Παυλόπουλος     CNA   `Δεν νομίζω ότι επαρκεί ο χρόνος για την διαμόρφωση όρων αναφοράς μέχρι τέλους Δεκεμβρίου`, δηλώνει ο Κατρούγκαλος     CNA   Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για τα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων, την Τετάρτη στο Στρασβούργο για την παρουσία του ΠτΔ στην Ολομέλεια για το Μέλλον της Ευρώπης     CNA   Αφιξη μεταναστών στον Πύργο     CNA   Εχασαν τον προσανατολισμό τους δύο άτομα στο δάσος της Κοιλάδας των Κέδρων, βοήθεια από την Αστυνομία     CNA   Ο Φρανς Τίμερμανς υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής      CNA   Συνεχίζεται η 12η αγωνιστική, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση παίζουν γηπεδούχοι, νίκες χθες για Απόλλωνα, Ομόνοια και Πάφο     CNA   

Ο Μάριος Δημητριάδης εντάχθηκε στην ομάδα του ‘Quantum Cable’
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/06/2018 20:09


 

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης προσχώρησε στην ομάδα της Quantum Cable ως Ανώτερος Σύμβουλος του Στρατηγικού Συμβουλίου του έργου για τη δημιουργία καλωδίου δεδομένων υψηλών ταχυτήτων που θα εκτείνεται από την Ασία στην Μεσόγειο και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.
 
Το Quantum Cable θα συνδέσει την Κύπρο με το Ισραήλ, την Κύπρο με την Κρήτη και την Αττική στην Ελλάδα και θα επεκταθεί περαιτέρω στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Μπιλμπάο στην Ισπανία, όπου θα συναντηθεί με το υποθαλάσσιο καλώδιο 160 Tbps MAREA που εκτείνεται 6.600 χιλιόμετρα στον Ατλαντικό Ωκεανό από το Μπιλμπάο στο Virginia Beach της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.
 
Το καλώδιο έχει την ικανότητα να χειρίζεται έως και το 60% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο σε ώρες αιχμής ή αρκετή χωρητικότητα για να χειρίζεται ταυτόχρονα δεκάδες εκατομμύρια τηλεδιάσκεψης υψηλής ευκρίνειας μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης.
 
«Ο κ. Δημητριάδης εντάσσεται στο Στρατηγικό Συμβούλιο στο πιο κρίσιμο σημείο του έργου. Οι συμβουλές και η εμπειρία του θα συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή ανάπτυξη του έργου», δήλωσε ο Ανώτατος Διευθύνων Σύμβουλος Νάσος Κτωρίδης.
 
Από το 2014 έως το Μάρτιο του 2018, ο κ. Δημητριάδης είχε υπό την εποπτεία του το  Υπουργείο Μεταφορών που μετατράπηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους συντελεστές της οικονομίας, πραγματοποιώντας μεταρρυθμίσεις στις αεροπορικές μεταφορές και επιβλέποντας μεγάλα έργα όπως η εμπορευματική εκμετάλλευση του λιμανιού της Λεμεσού, την μετατροπή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας σε Υφυπουργείο Ναυτιλίας και έργα δημόσιας υποδομής μεγάλης κλίμακας.
 
Το Quantum Cable, με χωρητικότητα έως και 160Tbps, θα τοποθετηθεί σε βάθος μεγαλύτερο από 3.000 μέτρα, παράλληλα με τη ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector. H λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει ταυτόχρονα με την ηλεκτρική διασύνδεση 2,000MW EuroAsia Interconnector, επιτυγχάνοντας έτσι τεράστιες οικονομίες.
 
Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα αναληφθεί από την Quantum. Το σύστημα Quantum Cable θα τεθεί σε λειτουργία έως τον Οκτώβριο του 2020.
 
"Το Quantum Cable θα έχει αρκετή χωρητικότητα για να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια τηλεδιασκέψεις υψηλής ευκρίνειας μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης ταυτόχρονα, υποστηρίζοντας έτσι την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση από την Ασία και την Ευρώπη για ασφαλείς συνδέσεις υψηλής ταχύτητας για παροχείς Cloud, κέντρα δεδομένων και ηλεκτρονικές υπηρεσίες», είπε ο κ. Κτωρίδης.
 
"Τα ήδη υπάρχοντα υποθαλάσσια καλώδια στη Μεσόγειο έχουν σήμερα μια μέση χωρητικότητα 3-4 Tbps, ενώ το Quantum Cable θα είναι έως 40 φορές ταχύτερο", πρόσθεσε.

 (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΒΑ)

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:07/12/2018
Όγκος:21.657,72
CSE:66,890  0,360%
FTSE/CySE:40,110  0,400%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C