Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε ξένο νόμισμα από το Fitch     CNA   Σε Συμπληρωματική Συμφωνία κατέληξαν ΥΠΟΙΚ-Συντεχνίες, αίρονται τα μέτρα     CNA   Ικανοποίηση εκφράζει η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για τη συμφωνία συντεχνιών και Υπουργού     CNA   Ισχυρή στήριξη από ΕΕ και Τουσκ στην Κύπρο και ειδική αναφορά στους εγκλωβισμένους     CNA   Οριστικοποιήθηκαν πέντε συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία      CNA   Ποδόσφαιρο: Ομόνοια-ΑΕΛ και ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ για την 8η αγωνιστική     CNA   

Μηνύματα αλλαγής στάσης ζωής, στέλνει το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 07/10/2017 16:57


Η σύγχρονη Κύπρος δεν μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονη αν δεν αντιμετωπίσουμε το θέμα της ανακύκλωσης, το θέμα των σκουπιδιών, με έναν τρόπο αποτελεσματικό, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο της Επίχωσης, όπου πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού.
 
Το Φεστιβάλ, που θα ολοκληρωθεί στις 18:00, συνδιοργανώνουν οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού, η Green Dot Κύπρου και τα Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης Συσκευασιών, Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως "αυτό το Φεστιβάλ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι πρέπει επιτέλους η κυπριακή κοινωνία να μπει σε μια καινούργια φιλοσοφία, σε μια καινούργια πρακτική" και διαμήνυσε πως, δεν μπορεί η Ευρώπη να θέτει στόχους για επίπεδα ανακύκλωσης της τάξης του 70% (μέχρι το 2030) και η Κύπρος να βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 10%.
 
Οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού, συνέχισε, στέλνουν το μήνυμα πως η κοινωνία πρέπει να αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση και υπέδειξε πως έχουμε πολλούς λόγους να το κάνουμε, τόσο περιβαλλοντικούς αλλά πλέον και οικονομικούς, αφού ο όγκος των σκουπιδιών που θα αποστέλλεται στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου θα καθορίζει και τα τέλη σκυβάλων των πολιτών της Λεμεσού.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Green Dot Κύπρου, Μιχάλης Σπανός, δήλωσε ότι οι προσπάθειες δεν σταματούν στην προώθηση της ανακύκλωσης και της μείωσης των σκουπιδιών, αλλά στην προώθηση ενός συνετού τρόπου ζωής και στη συνένωση δυνάμεων "γι αυτό και στη Λεμεσό, ενωμένοι οι έξι Δήμοι συμμετέχουν στην προσπάθεια".
 
"Έχω την ελπίδα ότι όντως η Κύπρος μπορεί να κάνει άλματα μπροστά και ο κύριος λόγος ίσως να είναι ο οικονομικός, αφού πλέον ανακυκλώνοντας, τα οφέλη στην τσέπη των πολιτών θα είναι πλέον εμφανή", συμπλήρωσε.
 
Το 3ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της ΕΕ.

 

** Το ρεπορτάζ εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/10/2017
Όγκος:87.225,84
CSE:74,580  0,880%
FTSE/CySE:44,570  0,930%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C