Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Πρόταση Τοπικών Αρχών για τη δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 27/01/2020 13:45Την πρόταση τους απέστειλαν ο  Δήμος Γεροσκήπου και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κονιών και Τίμης  στον Υπουργό Εσωτερικών, που αφορά την ενοποίηση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων, με σκοπό τη σύσταση Δήμου στην Ανατολική Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 
Η πρόταση κοινοποιήθηκε και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Μέσα από την πρόταση , απορρίπτεται κατηγορηματικά η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για συνένωση τους με τον Δήμο Πάφου και παρουσιάζονται οι λόγοι για τους οποίους προκρίνεται η δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο, η οποία έχει την έγκριση των εκλεγμένων συμβουλίων, αλλά και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. 

Σημειώνεται επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ότι η συνένωση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων τηρεί και εξασφαλίζει τους κύριους στόχους που θέτει η μελέτη για τις συνενώσεις, δηλαδή όπως, να είναι βιώσιμοι οικονομικά και αυτοτελείς διοικητικά και οικονομικά, να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας για την αποτελεσματική και αποδοτική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη δημοκρατική εκπροσώπηση των πολιτών στα όργανα λήψης των αποφάσεων.

Τέλος, ο Δήμος Γεροσκήπου και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κονιών και Τίμης προσδοκούν στην αναθεώρηση του σχεδιασμού του ΥΠ.ΕΣ. και στην υιοθέτηση της δικής τους, συναινετικής και τεκμηριωμένης, πρότασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ) 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C