Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ο Πρόεδρος ζήτησε από Γενικό Εισαγγελέα διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για Συνεργατισμό     CNA   Εάν επιτευχθεί συμφωνία στα έξι σημεία Γκουτέρες, τότε δεν ανατρέπεται το ενδεχόμενο λύσης, είπε ο ΥΠΕΞ     CNA   Τον ρόλο του ΣΑ των ΗΕ στην αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων θα συζητήσουν Γκουτέρες - Λαβρόφ     CNA   Υπάρχει πιθανότητα δεύτερου γύρου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Ν. Μούδουρος αναλύοντας το σκηνικό στην Τουρκία     CNA   Περιμένουμε από το Eurogroup μια απόφαση ρύθμισης του ελληνικού χρέους, είπε ο Αλ. Τσίπρας     CNA   Μουντιάλ 2018: Με οδηγό τον Ρονάλντο πρώτη νίκη για Πορτογαλλία, 1-0 επί του Μαρόκου

Η ΑΦΗΣ ανακύκλωσε 352 τόνους μπαταριών ως το τέλος του 2017, στόχος το 45%
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/06/2018 17:15


Μέχρι το τέλος του 2017, ο Οργανισμός ΑΦΗΣ τοποθέτησε σχεδόν 4,000 κάδους για τη συλλογή μπαταριών και ανακύκλωσε 352 τόνους μπαταριών, περίπου 20,000,000 μπαταρίες. Επίσης, επένδυσε στην επικοινωνία €1,213,800, συμβάλλοντας με διάφορους τρόπους και μέσα, στην ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία.

Απώτερος στόχος του Οργανισμού είναι η επίτευξη του στόχου του 45% ποσοστού ανακύκλωσης των μπαταριών που εισέρχονται στην κυπριακή αγορά. Ο στόχος αυτός δεν είναι μόνο στόχος της ΑΦΗΣ αλλά αποτελεί και τον εθνικό στόχο του κράτους για την ανακύκλωση των οικιακού τύπου μπαταριών.

Η ΑΦΗΣ κλείνει φέτος εννέα χρόνια λειτουργίας και με αυτή την ευκαιρία παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, τους στόχους και τα επιτεύγματά του, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου. Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι δυσκολίες αυτές να ξεπεραστούν.
 
Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος  Κώστας Χατζηπαναγιώτου και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ.
 
Η ΑΦΗΣ αποτελεί το μόνο αδειοδοτημένο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών ξηρού τύπου, βάρους μέχρι 2 κιλά. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Οργανισμός και ιδρύθηκε από το ΚΕΒΕ και τους υπόχρεους οργανισμούς – εισαγωγείς μπαταριών. Σήμερα, εκπροσωπεί 203 Μέλη, εκ των οποίων οι 12 είναι και Μέτοχοι του Συστήματος.** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)


 

  

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/06/2018
Όγκος:221.100,29
CSE:68,430  0,470%
FTSE/CySE:40,870  0,490%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C