Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Νέα κινητοποίηση αποφάσισαν στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για το εργοστάσιο ασφάλτου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/02/2020 20:09


Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου που βρίσκεται κοντά στην οικιστική περιοχή της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινοβραδυνή Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, στην οποία υπήρξε μαζική προσέλευση των πολιτών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι εάν μέχρι τότε  δεν υπάρξει απόφαση στη διϋπουργική επιτροπή και  ανακοινωθούν χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των δυο εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από την περιοχή, τότε θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων και των αντιδράσεων τους. Οι κάτοικοι μελετούν και το ενδεχόμενο αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Για το πρόβλημα που παρατηρείται στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει συσταθεί διϋπουργική επιτροπή η οποία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους βιομηχάνους και συζητείται η δυνατότητα να απομακρυνθούν οι συγκεκριμένες μονάδες από την περιοχή.  Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με νομικό οίκο και μελετά το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων με στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών.  «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», είπε ο κ. Καλλένος. 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Κίνησης Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής Γιώργος Ολυμπίου ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία θα διενεργηθεί μελέτη η οποία θα αφορά την περιβαλλοντική επιβάρυνση με έμφαση στην ποιότητα του αέρα στην περιοχή των 5 Βιομηχανικών Ζωνών Λευκωσίας και των εφαπτόμενων οικιστικών τους περιοχών. Το κόστος της εν λόγω μελέτης θα καλυφθεί από κοινού από  τους προϋπολογισμούς του Δήμου Ιδαλίου και των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γ` Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου Κυριάκος Κυριάκου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη παιδιών του σχολείου στη Βουλή. Τα παιδιά παρέδωσαν υπόμνημα του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου στο οποίο εξηγούν το πρόβλημα που υπάρχει στον αέρα του σχολείου και ζητούν τη βοήθεια των βουλευτών για την επίλυση του. Οι μαθητές εξήγησαν ότι όταν στο σχολείο μυρίζει άσχημα νιώθουν τα μάτια και τους λαιμούς τους να καίνε, βήχουν, νιώθουν ζαλάδα και πονοκέφαλο.

Επιπρόσθετα δεν μπορούν να κάνουν κανονικά το μάθημα της φυσικής αγωγής και τα διαλείμματα δεν μπορούν να παίξουν στην αυλή.  Ζήτησαν τη βοήθεια των βουλευτών ώστε ο αέρας που αναπνέουν στην αυλή του σχολείου και στα σπίτια τους να είναι καθαρός και να μη δημιουργεί προβλήματα στην υγεία τους. Οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης οι οποίοι ζουν καθημερινά το πρόβλημα στα σπίτια τους εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανησυχία τους ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες  να δώσουν λύση στο θέμα το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητα τους και την οικογενειακή τους γαλήνη, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/AXΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C