Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’
Ο Δήμος Αγ. Νάπας ενημερώθηκε από Υπουργό Παιδείας για την παραχώρηση €1,3 εκ. για ανέγερση Αμφιθεάτρου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/01/2020 18:54


Για την προχθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά στην παραχώρηση του χρηματικού ποσού ύψους 1,3 εκ. σχετικά με την ανέγερση του  Αμφιθεάτρου της Αγίας Νάπας, ενημερώθηκε σήμερα ο Δημαρχεύων Δήμου Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αγίας Νάπας αναφέρει ότι όπως έχει ενημερώσει ο Υπουργός Παιδείας, για την ανέγερση του Αμφιθεάτρου θα δοθούν συγκεκριμένα 500 χιλιάδες ευρώ το 2020 και 800 χιλιάδες το 2021.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου διαβεβαίωσε  τον κ. Ζαννέτου ότι πέρα από την οικονομική στήριξη ο Δήμος Αγίας Νάπας θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Υπουργείου του για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί όσο αφορά το πιο πάνω θέμα.

Ο Δημαρχεύων Αγίας Νάπας εξέφρασε στον κ. Προδρόμου τις εγκάρδιες του ευχαριστίες τόσο προς  το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και στον ίδιο προσωπικά για την προτεραιότητα που έχουν δώσει όσον αφορά την ανέγερση του Αμφιθεάτρου αλλά και για την συμπαράστασή τους.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Ζαννέτου παρέδωσε, επίσης, στον Υπουργό Παιδείας υπόμνημα με έργα που θα πρέπει να γίνουν άμεσα στην Αγία Νάπα και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου του όπως είναι η ανέγερση Β΄ Δημοτικού Σχολείου και  κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών, η περεταίρω οικονομική ενίσχυση της επικείμενης υλοποίησης της  ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας και η  άμεση επίσπευση του πάγιου αιτήματος του Δήμου και της Σχολικής Εφορείας για  βάψιμο και συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο κ. Ζαννέτου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της συνάντησης αλλά και τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο θα δει θετικά, με το ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα τα νέα αιτήματα του Δήμου, όπως έχει επιδείξει και στην περίπτωση της ανέγερσης του Αμφιθεάτρου.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΓΚ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C