Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Προσωρινή διευθέτηση για τις Βρετανικές Βάσεις χωρίς συμφωνία, λέει ο ΥΠΕΞ     CNA   Υπό 8ήμερη κράτηση τα τρία αδέλφια για το φονικό στη Λεμεσό      CNA   Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών το 2018, που άγγιξαν τα 4 εκατομμύρια     CNA   Δεν θα ακολουθήσουμε εσπευσμένες διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέει το Μαξίμου     CNA   Με drones στους παραλήπτες δέματα μέχρι 4 κιλά, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής των Ταχυδρομείων     CNA   

Υπ. Γεωργίας: Προσπάθειες ανάπτυξης πολιτικών που προωθούν την κυκλική οικονομία
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/11/2018 15:20


Αυτή την περίοδο καταβάλλεται ευρύτερη προσπάθεια από το Υπουργείο Γεωργίας, αξιοποιώντας και την εμπειρογνωμοσύνη ειδικών για το θέμα επιστημόνων, για ανάπτυξη πολιτικών που προωθούν την κυκλική οικονομία, μια οικονομία δηλαδή μέσα από την οποία εκμηδενίζονται ή περιορίζονται στο ελάχιστο τα απόβλητα, αφού το απόβλητο μιας διαδικασίας μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για μια άλλη διαδικασία, ανέφερε ο Υπουργός Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό στην ημερίδα «Ενημερώσου και μπες κι εσύ μαζί με μας στον κύκλο…», που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να ανατρέψουμε την αντίληψη ότι τα απόβλητα αποτελούν πρόβλημα, να τα εντάξουμε και πάλι στον κύκλο, με σκοπό την αξιοποίησή τους ως πόρο, δίνοντας τους αξία και ζωή.

Ο κ. Καδής σημείωσε πως η σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής αυτής, προϋποθέτει, κυρίως, την ισότιμη συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων, αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων. Βασικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων και δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος διαδραματίζουν οι Τοπικές Αρχές και οι μη κυβερνητικοί φορείς, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος όλων μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, διότι η συμβολή του καθενός είναι σημαντική.

Όραμα μας, κατέληξε,  είναι η συνεχής ενίσχυση του κύκλου και της δυναμικής του, με απώτερο σκοπό την προληπτική προστασία του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε η αναπτυξιακή πορεία της κοινωνίας μας να ενσωματώσει τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, για μια πραγματικά αειφόρο και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:17/01/2019
Όγκος:177.274,74
CSE:64,000  -0,940%
FTSE/CySE:38,330  -1,010%
Λευκωσία15°C
Λάρνακα15°C