Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Συνεργασία Δημαρχείου Στροβόλου με Hope For Children για Δήμο Φιλικό προς τα Παιδιά
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/02/2020 14:35


Το «Hope For Children» CRC Policy Centre θα συνεργαστεί με το Δημαρχείο Στροβόλου για την εκστρατεία «Ο Στρόβολος σύμμαχος στην προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών», οι δράσεις της οποίας θα ανοίξουν τον δρόμο στον Δήμο Στροβόλου για να γίνει η πρώτη διαπιστευμένη «Φιλική προς τα Παιδιά» πόλη στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, οι Πρεσβευτές των Δικαιωμάτων των Παιδιών του «Hope For Children» CRC Policy Centre από το American International School Cyprus εισηγήθηκαν την εκστρατεία στον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και η εισήγηση έτυχε θετικής ανταπόκρισης.
 
Η πρόταση περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης για όλους τους δημότες του Δήμου Στροβόλου. Οι δράσεις περιλαμβάνουν εκστρατεία προώθησης της Ευρωπαϊκής Γραμμής Στήριξης για παιδιά και νέους 116111, έκδοση βιβλιαρίου με τίτλο «Διαβατήριο για τα δικαιώματα μου», το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου για καλύτερη ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, και διοργάνωση εργαστηρίων για το κοινό σε θέματα όπως πρόληψη σχολικού εκφοβισμού, ασφάλεια στο διαδίκτυο και προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Εισηγήθηκαν, επίσης, τη δημιουργία εγγράφου Πολιτικής για τα Δικαιώματα των Παιδιών το οποίο να εφαρμοστεί στις εσωτερικές διαδικασίες και λειτουργίες του Δήμου.
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C