Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο, δηλώνει ο ΥΦΥΠΕΞ Κουίκ      CNA   Για τις τριμερείς συνεργασίες με Ισραήλ και Αρμενία ενημέρωσε τους Απόδημους ο Φ. Φωτίου     CNA   Το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» απένειμε ο Προέδρος Αναστασιάδης σε έξι προσωπικότητες της ομογένειας      CNA   Πρώτη κυπριακή αποστολή στο απώτερο διάστημα με ΝΑΣΑ/ΕΣΑ για αποτροπή αστεροειδούς      CNA   Αλλάζει ο τρόπος σκέψης στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της     CNA   Η Καρπασία να τεθεί υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, ζητεί η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας      CNA   Unicef: Όλο και περισσότερα παιδιά στη Νιγηρία χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες βόμβες»      CNA   

Στην Αγία Νάπα άρχισε η συλλογή αποβλήτων από ημιβυθιζόμενους κάδους
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 26/07/2017 09:09


Με την περισυλλογή των αποβλήτων από ημιβυθιζόμενους κάδους ξεκίνησε στο Δήμο Αγίας Νάπας η λειτουργία του Ευρωπαϊκού προγράμματος μείωσης των στερεών αποβλήτων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «άρχισε από τις αρχές Ιουλίου η περισυλλογή των αποβλήτων από τους 180 ημιβυθιζόμενους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε 36 σημεία της πόλης. Σε κάθε σημείο έχουν τοποθετηθεί πέντε κάδοι, οι οποίοι αφορούν απόβλητα για χαρτί, PMD, γυαλί, οργανικά και σύμμεικτα».

Προστίθεται ότι «στόχος του Δήμου, με την τοποθέτηση των ημιβυθιζόμενων κάδων, είναι  η χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων από μεγάλους παραγωγούς, όπως είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες, τα εστιατόρια, οι καφετέριες και άλλα».

Στα περισσότερα σημεία συλλογής «έγινε τοπιοτέχνηση και έχουν δημιουργηθεί ράμπες προκειμένου άτομα με αναπηρίες να έχουν εύκολη πρόσβαση στους κάδους. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαμόρφωσης έξι χώρων γύρω από τους ημιβυθιζόμενους  κάδους».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)
 


** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/08/2017
Όγκος:577.692,17
CSE:76,210  -1,680%
FTSE/CySE:45,780  -1,800%
Λευκωσία35°C
Λάρνακα33°C