Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά Ε/κ ασθενή από τον Κ. Πύργο Τηλλυρίας στο Γ.Ν. Λευκωσίας, καταγγέλλει ο Ν. Κλεάνθους
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/03/2020 13:18


Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε με τη μεταφορά Ε/κ ασθενή από το Ιατρικό Κέντρο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας στο ΓΝ Λευκωσίας, μετά από έμφραγμα που υπέστη και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Λευκωσία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκου Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως το επεισόδιο συνέβη στις 03:00 τα ξημερώματα όταν δεν επετράπη η διέλευση του ασθενοφόρου με τον 49χρονο Ε/κ ασθενή από το οδόφραγμα του Αστρομερίτη. Ενώ, όπως εξήγησε , από τα προηγούμενα οδοφράγματα Λιμνίτη και Ζώδιας αφαιρέθηκαν τα εμπόδια για την διέλευση του ασθενοφόρου, στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη η διέλευση δεν επετράπη από τον υπεύθυνο αστυνομικό.

Όταν ενημερώθηκε, όπως είπε, άμεσα επικοινώνησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας στην περιφέρεια της Ευρύχου και έλαβε την ίδια απάντηση. Του ανέφεραν, επίσης,  πως θα έπρεπε να είχε επικοινωνήσει μαζί τους πριν από τη μεταφορά του ασθενή.
 
Ο κ. Κλεάνθους είπε ωστόσο, πως σύμφωνα με οδηγίες που έχουν από το Υπουργείο,  σε περίπτωση μεταφοράς ασθενών η διέλευση επιτρέπεται.

Τελικά, με καθυστέρηση μιας ώρας, το ασθενοφόρο κατάφερε να διέλθει από το  οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εξέφρασε μάλιστα τη λύπη του για το γεγονός ότι κινδυνεύουν ζωές γιατί, όπως υποστήριξε, κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους. 

Ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως ο αρμόδιος Υπουργός,  όταν πριν από μέρες ερωτήθηκε από τον  ίδιο τι θα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Υπουργός τον είχε διαβεβαιώσει πως τα ασθενοφόρα θα περνούν χωρίς πρόβλημα.

Τελικά ο ασθενής κρατήθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας και το ασθενοφόρο επέστρεψε στον Κάτω Πύργο μέσω του οδοφράγματος Αστρομερίτη, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξει  κάποιο πρόβλημα.

Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ακόμη πως θα προβεί σε επίσημη καταγγελία προς τον Αρχηγό Αστυνομίας εναντίον και των δύο προσώπων στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΜΙ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C