Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Έτοιμη η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα “Explore Pafos”
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 27/02/2020 19:02Ακόμα ένα βήμα για την μετατροπή της Πάφου σε ψηφιακή και «έξυπνη» πόλη έκανε σήμερα ο Δήμος Πάφου.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Smart Cities» παρουσιάστηκαν η διαδικτυακή πλατφόρμα και η ψηφιακή εφαρμογή «Explore Pafos», η οποία λειτουργεί με την πρωτοποριακή τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented reality). Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου www.explorepafos.org, ενώ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από τα Apple Store και Google Play.

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα ψηφιακό τουριστικό οδηγό της Πάφου ο οποίος διαθέτει πολυμεσικές πληροφορίες (κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, 360) για τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της επαρχίας ταξινομημένα ανά κατηγορία: Πολιτισμός, Περιβάλλον, Τουρισμός, Υπηρεσίες. Διαθέτει επίσης διαδραστικό χάρτη με σημεία ενδιαφέροντος, ημερολόγιο εκδηλώσεων και πολύγλωσσο περιεχόμενο στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Εβραϊκά και Γερμανικά.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέπτυξε τις δράσεις του Δήμου για την υλοποίηση του στόχου της μετατροπής της πόλης σε Smart City και την σημασία που έχει η πρωτοβουλία αυτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε επίσης στα έργα που προωθούνται προς την κατεύθυνση αυτή, εκ των οποίων τα έξι βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός μαθητών των λυκείων της Πάφου οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία της Τοπικής Αρχής.

Το έργο Smart Cities υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει σε αυτό ως επικεφαλής εταίρος, ενώ ως εταίροι συμμετέχουν οι αδελφοποιημένοι με την Πάφο Δήμοι των Χανίων και της Μυτιλήνης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C