Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ικανοποίηση εξέφρασε ο ΥΠΕΞ για απόφαση των 28 για στοχευμένα μέτρα κατά ενεργειών στην ΑΟΖ     CNA   Η ΕΕ σήμερα μίλησε και μίλησε σταθερά και καθαρά, με μία φωνή, λέει ο Ελληνας ΥΠΕΞ     CNA   Ανησυχία εκφράζει ο Ιρλανδός Πρόεδρος για κατάσταση στη Β. Συρία και τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ     CNA   Μεγάλη πρόκληση για Κύπρο και Ελλάδα ο τρόπος αντιμετώπισης των ΜΕΔ, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας     CNA   Διερευνάται ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από νυν και πρώην στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας      CNA   

Άνοιξε ο διαγωνισμός Zero Waste Beach Champions 2019
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/10/2019 11:28


Τις πρωταθλήτριες επιχειρήσεις στις πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, που ανήκουν στο «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων» του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, βραβεύουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ΑΚΤΗ και Coca-Cola στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Zero Waste Beach», που στοχεύει στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, καλείται κάθε παράκτια επιχείρηση να εφαρμόσει βιώσιμες πρακτικές και να ενταχθεί στο «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων» της ΑΚΤΗΣ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και ακολούθως να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
 
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκκίνησε από τις 27 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία εκπνέει στις 20 Οκτωβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν τα μέλη του δικτύου της ΑΚΤΗΣ «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων». Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.akti.org.cy/ ή στον αριθμό στο 22458485.
 
Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή και η βράβευση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου. Η τελετή βράβευσης τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και σε αυτήν θα παραστεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.
 
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοι Λανίτη Κάλια Πατσιά καθόρισε ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Δικτύου Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων και κάλεσε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, να ενταχθούν τώρα στο Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων.
 
Επίσης, η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Ερευνών ΑΚΤΗ Ξένια Λοϊζίδου επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι παράκτιες επιχειρήσεις στην προσπάθεια μείωσης των σκουπιδιών που καταλήγουν στη θάλασσα.
 
Το «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων» μέχρι τον περασμένο Αύγουστο αριθμούσε συνολικά 183 μέλη. Από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν συλλεγεί 262,5 τόνοι ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΘΝΕ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:11/10/2019
Όγκος:107.403.10
CSE:66.480  0.390%
FTSE/CySE:40.070  0.380%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα33°C