Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Στο Νοσοκομείο Λεμεσού για εξετάσεις τρία πρόσωπα που έφθασαν από βόρεια Ιταλία     CNA   Στις κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος τα άτομα που τίθενται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού      CNA   Αναβάλλονται στην Ελλάδα όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι, τρία τα κρούσματα     CNA   Έκτακτα μέτρα ελέγχου των συνόρων, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός     CNA   Σ. Κυριακίδου στο ΚΥΠΕ: λαμβάνουμε μέτρα και δεν πρέπει να ενδώσουμε στον πανικό για τον COVID19      CNA   Δύο αξιωματούχοι της TPAO προστέθηκαν στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ     CNA   Η Έκθεση της Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ανθεκτική, τονίζει το ΥΠΟΙΚ     CNA   Χτύπησε το καμπανάκι του τελευταίου γύρου για Βαρώσι, λέει ο Α. Δημητριάδης και προκρίνει ομαδική προσφυγή      CNA   Στο 7,1% το ποσοστό ανεργίας το 2019      CNA   Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 1-0 από τη Βασιλεία και αποχαιρέτησε την Ευρώπη     CNA   

Άνοιξε ο διαγωνισμός Zero Waste Beach Champions 2019
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/10/2019 11:28


Τις πρωταθλήτριες επιχειρήσεις στις πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, που ανήκουν στο «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων» του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, βραβεύουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ΑΚΤΗ και Coca-Cola στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Zero Waste Beach», που στοχεύει στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, καλείται κάθε παράκτια επιχείρηση να εφαρμόσει βιώσιμες πρακτικές και να ενταχθεί στο «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων» της ΑΚΤΗΣ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και ακολούθως να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
 
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκκίνησε από τις 27 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία εκπνέει στις 20 Οκτωβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν τα μέλη του δικτύου της ΑΚΤΗΣ «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων». Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.akti.org.cy/ ή στον αριθμό στο 22458485.
 
Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή και η βράβευση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου. Η τελετή βράβευσης τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και σε αυτήν θα παραστεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.
 
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοι Λανίτη Κάλια Πατσιά καθόρισε ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Δικτύου Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων και κάλεσε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, να ενταχθούν τώρα στο Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων.
 
Επίσης, η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Ερευνών ΑΚΤΗ Ξένια Λοϊζίδου επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι παράκτιες επιχειρήσεις στην προσπάθεια μείωσης των σκουπιδιών που καταλήγουν στη θάλασσα.
 
Το «Δίκτυο Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων» μέχρι τον περασμένο Αύγουστο αριθμούσε συνολικά 183 μέλη. Από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν συλλεγεί 262,5 τόνοι ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΘΝΕ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:27/02/2020
Όγκος:106.066.26
CSE:64.950  -0.310%
FTSE/CySE:39.050  -0.200%
Λευκωσία20°C
Λάρνακα19°C