Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Brexit στις 7 Μαΐου αντί στις 22 και έγκριση συμφωνίας από ΗΒ στις 11/4 στο κείμενο συμπερασμάτων Συνόδου     CNA   Συνεννόηση για εξασφάλιση αιτήματος Βρετανίας αλλά και αποφυγή άτακτου Brexit προκρίνει η Λευκωσία     CNA   YΠΕΞ: Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να είναι έτοιμη σε περίπτωση άτακτου Brexit     CNA   Σημαντική η συμφωνία διαβουλεύσεων Ελλάδας – Τουρκίας για διεθνή διάσταση Κυπριακού, λέει ο ΥΠΕΞ     CNA   Στις 12 Απριλίου συμφώνησαν Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου να καθορίσουν ατζέντα για Κυπριακό      CNA   Η Κύπρος συνέτριψε 5-0 το Σαν Μαρίνο     CNA   

Ενημερωτική συνάντηση για τους συμπιεστές αποβλήτων στην Αγία Νάπα
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 07/11/2018 17:33


Ενημερωτική συνάντηση για τη λειτουργία των συμπιεστών αποβλήτων διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Νάπα κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Μείωσης των Αποβλήτων κυρίως όσον αφορά τη συλλογή των Οργανικών Αποβλήτων από τις ξενοδοχειακές μονάδες.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, ο εκπρόσωπος της Μονάδας Επεξεργασίας των Οργανικών Αποβλήτων, εκπρόσωποι της Εταιρείας που προμήθευσε τους συμπιεστές συλλογής οργανικών αποβλήτων, λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο έργο.
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος αναφέρθηκε στη «μεγάλη σημασία που έχει για τον Δήμο η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο έργο, αφού στοχεύει στοχεύει να γίνει πράσινος προορισμός. Μεγάλη σημασία θα έχει και για το κράτος που προσπαθεί να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους στην εκτροπή οργανικών και ανακυκλώσιμων αποβλήτων και να αποτρέψει την επιβολή κυρώσεων λόγω μη συμμόρφωσης με Ευρωπαϊκές Οδηγίες που σχετίζονται με τα απόβλητα».

Η εταιρεία επεξεργασίας του υλικού παρουσίασε τα προβλήματα συμμόρφωσης με την ποιότητα του υλικού και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γιώργο Γεωργίου «δόθηκε περιθώριο ώστε να βελτιωθεί το υλικό που παραλαμβάνεται».

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση «τονίστηκε η ανάγκη για ετοιμασία και υλοποίηση στοχευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για το θέμα αυτό ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι το Τμήμα του θα ετοιμάσει και θα υλοποιήσει έως τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους εκπαιδευτικό πρόγραμμα».
 
Εξήγησε ότι το πρόγραμμα «θα απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη και σε άτομα που εργάζονται στα εστιατόρια / κουζίνες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο έργο με σκοπό την εκπαίδευση τους στη σωστή διαλογή των αποβλήτων και θα έχει ως  απώτερο στόχο του τη βελτίωση της ποιότητας του υλικού που θα παραδίνεται στη μονάδα».
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/03/2019
Όγκος:1.170.990,35
CSE:65,150  0,120%
FTSE/CySE:39,050  0,130%
Λευκωσία25°C
Λάρνακα24°C