Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ο Πρόεδρος ζήτησε από Γενικό Εισαγγελέα διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για Συνεργατισμό     CNA   Εάν επιτευχθεί συμφωνία στα έξι σημεία Γκουτέρες, τότε δεν ανατρέπεται το ενδεχόμενο λύσης, είπε ο ΥΠΕΞ     CNA   Τον ρόλο του ΣΑ των ΗΕ στην αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων θα συζητήσουν Γκουτέρες - Λαβρόφ     CNA   Υπάρχει πιθανότητα δεύτερου γύρου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Ν. Μούδουρος αναλύοντας το σκηνικό στην Τουρκία     CNA   Περιμένουμε από το Eurogroup μια απόφαση ρύθμισης του ελληνικού χρέους, είπε ο Αλ. Τσίπρας     CNA   Μουντιάλ 2018: Με οδηγό τον Ρονάλντο πρώτη νίκη για Πορτογαλλία, 1-0 επί του Μαρόκου
Εκπομπή για ομογένεια
ΚΥΠΕ - Αργυρώ Αγγελίδου - Έμιλη Λάμπρου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/06/2018 07:54


Τρόπους επέκτασης του ενδιαφέροντος της ΤΟΤAL στην Κύπρο συζήτησε η εταιρεία στο Προεδρικό Μέγαρο
 -------------------------------------------
Τρόπους επέκτασης και διεύρυνσης του ενδιαφέροντος της γαλλικής εταιρείας TOTAL συζητήθηκαν  στο Προεδρικό σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον  Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Εταιρείας TOTAL για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική Στεφάν Μισιέλ.

«Υπάρχει μια θετική διαβούλευση» με την TOTAL, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά από συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Εταιρείας για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική Στεφάν Μισιέλ.
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, και ερωτηθείς αν η TOTAL ενδιαφέρεται και για άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «υπάρχει μια θετική διαβούλευση».
 
Ερωτηθείς για τη συζήτηση που έγινε κατά τη σημερινή του συνάντηση με την TOTAL, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «τέθηκαν όλα όσα είναι δυνατόν να βοηθήσουν τους στρατηγικούς μας σχεδιασμούς χωρίς να παραγνωρίζονται βεβαίως και τα ειδικότερα συμφέροντα που έχουν οι εταιρείες που δεν είναι άλλα από εκείνα που συμπίπτουν με τα δικά μας, δηλαδή η αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πηγών που πιθανόν να αποδώσουν ενέργεια».
 
Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, είπε ότι επικεντρώθηκε στο ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας να επεκτείνει  και να διευρύνει τις δραστηριότητές της στην Κυπριακή ΑΟΖ με διάφορους τρόπους, για τους οποίους ωστόσο δεν ήθελε να επεκταθεί αφού άπτονται ευαίσθητων σημείων συζητήσεων, είπε.
 
Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον ευρύτερα και ακριβώς αυτό συζητήσαμε. «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μια εταιρεία ενδιαφέρεται να επεκταθεί». Είπε ότι μίλησαν επίσης για την ανακάλυψη στο τεμάχιο 6 και τη δουλειά που γίνεται για να οριστικοποιηθεί το μέγεθός της.

Διαβεβαιώσεις Προέδρου Αναστασιάδη για διευκόλυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών
----------------------------------------------------------------------
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια για να διευκολύνει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των Βραβείων Επενδύσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (Invest Cyprus) μαζί με το περιοδικό GOLD.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι με την εκδήλωση επιβραβεύεται η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, ενώ ευχαρίστησε τους επενδυτές για την ψήφο εμπιστοσύνης τους προς την κυπριακή οικονομία.

Πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας είναι αξιοσημείωτη, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας είναι εξαιρετικές σε όλους τους κύριους παραγωγικούς τομείς της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος απολαμβάνει τον ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ της τάξης του 4%, ενώ οι μακροοικονομικές προβλέπεις δείχνουν μια εύρωστη ανάπτυξη πέραν του 3% τα επόμενα χρόνια. Πρόσθεσε ότι η ανεργία έχει μειωθεί στο 8,6% και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.

Ο τουρισμός παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
-----------------------------------------
Το μήνυμα ότι ο τομέας του τουρισμού θα συνεχίσει να βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης έστειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή για ακόμη πιο στενή, δημιουργική και παραγωγική συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ αλλά και  με όλους τους αρμόδιους φορείς.
 
 Στην ομιλία του στη Συνέλευση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως θεωρεί τους ξενοδόχους στρατηγικούς εταίρους στην προσπάθειά της Κυβέρνησης να δημιουργήσει μία σύγχρονη και δημιουργική χώρα, όχι μόνο για τους πολίτες της αλλά και για τον κάθε ξένο που επισκέπτεται την Κύπρο.
 
Ο Προέδρος Αναστασιάδης είπε πως τα τελευταία χρόνια επιτελέστηκε ένας πραγματικός άθλος στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας σημειώνοντας πως η περσινή χρονιά ήταν για τον τουρισμό ιστορικά η καλύτερη από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η επιτυχία αυτή συνδυάστηκε με σημαντικά αυξημένα έσοδα αλλά και  διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, περιορίζοντας σημαντικά τα προβλήματα της εποχικότητας. Οι ενδείξεις, πρόσθεσε, είναι πως και η φετινή χρονιά θα κινηθεί σε ανάλογα  υψηλούς ρυθμούς, αν και τα δεδομένα στην περιοχή μας είναι ρευστά και είναι πιθανόν να υπάρξουν οριακές διαφοροποιήσεις.

Τον επόμενο μήνα ανακοινώνεται ο διαγωνισμός για πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου
 ---------------------------------
Τον επόμενο μήνα το Υπουργείο Ενέργειας προχωρά, μαζί με τη ΔΕΦΑ, στην ανακοίνωση του διαγωνισμού για την προμήθεια της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεροποίησης φυσικού αερίου και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών για το CyprusGas2EU, του έργου που θα καταστήσει δυνατή την ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους, θα γίνει και η ανακοίνωση για τον διαγωνισμό για προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου.
 
 Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας σε Ημερίδα για τη χρήση του φυσικού αερίου με τίτλο «Φυσικό Αέριο: Το Ενεργειακό Μέλλον της Κύπρου» που διοργανώθηκε σήμερα στη Λευκωσία. Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό και η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ενέργειας υπό την ιδιότητά του ως φορέας υλοποίησης του έργου Cyprus Gas 2EU, το Υπουργείο Μεταφορών, η ΔΕΦΑ και οι συνεργαζόμενοι φορείς από την Κύπρο και Ελλάδα, που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CYNERGY μέχρι το 2020.
 
 Στον χαιρετισμό του ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το CYNERGY είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα για την Κύπρο, αφού θέτει τα θεμέλια για έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή της ασφάλεια και τη δημιουργία αγοράς φυσικού αερίου.
 
 Η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου είπε στο χαιρετισμό της ότι το φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή ή και σε συμπιεσμένη μορφή αποτελεί πιθανή λύση προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτηση από τα υγρά ορυκτά καύσιμα και να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον τομέα των μεταφορών. Συνέχισε λέγοντας ότι το φυσικό αέριο θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στον τομέα των μεταφορών με οικονομικό, κοινωνικοπολιτικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.
 
Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ ΟΗΕ «μιλά αφ’ εαυτής», λέει ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ
-----------------------------------------------------
Η έκθεση Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «μιλά αφ’ εαυτής» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Αλίμ Σιντίκ.
 
 Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την έκθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σιντίκ είπε ότι «πρόκειται για έκθεση του Γενικού Γραμματέα και μιλά αφ’ εαυτής. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο σε αυτά που ήδη διασαφηνίζει η έκθεση».
 
 Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η έκθεση έχει παραληφθεί από μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία αναμένεται να λάβουν υπόψη το περιεχόμενό της μαζί με την έκθεση του ΓΓ για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο τον Ιούλιο.
 
ΥΠΟΙΚ: Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις που οδηγούν σε ισχυροποιημένο τραπεζικό σύστημα
--------------------------------------------------------------------
Η Κυβέρνηση έλαβε δύσκολες και μη δημοφιλείς αποφάσεις, που οδηγούν όμως σε ένα σαφώς ισχυροποιημένο και ασφαλές τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

«Και αυτό ακριβώς είναι που επιβάλλει η στοιχειώδης πολιτική ευθύνη. Δηλαδή αποφάσεις που αποτρέπουν κινδύνους, που διαφυλάσσουν την θετική προοπτική της οικονομίας μας και που εξυπηρετούν το μακροπρόθεσμο δημόσιο συμφέρον. Αδιαφορώντας για τις ιαχές του λαϊκισμού και των συνθημάτων που δεν οδηγούν πουθενά», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για κακές τραπεζικές πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αλόγιστη πιστωτική επέκταση και των αλόγιστο δανεισμό, που εξακολουθούν να βαραίνουν την κυπριακή οικονομία.

«Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που το κράτος κλήθηκε αυτές τις μέρες να λάβει ξανά, δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να συμβάλουμε καθοριστικά στην οριστική ρήξη με τις κακές τραπεζικές πρακτικές του παρελθόντος», σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου να διαμορφώσει ένα ακόμη πιο αξιόπιστο πλαίσιο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, μέσα από ένα πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο, μέσα από την θεσμική ισχυροποίηση της Κεντρικής Τράπεζας και μέσα από την διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργία των δικαστηρίων.

Στις κυριότερες προκλήσεις του τραπεζικού τομέα αναφέρθηκε η Διοικήτρια της ΚΤΚ
---------------------------------------------------------------------------------
Στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας αναφέρθηκε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Χρυστάλλα Γιωρκάτζη,  σε ομιλία της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Όπως είπε, παρά τη βελτίωση που έχει παρατηρηθεί από το 2013 και μετά στον τραπεζικό τομέα, συνεχίζουν να υπάρχουν ουσιαστικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ως πρωταρχικό στόχο η κ. Γιωρκάτζη ανέδειξε την αντιμετώπιση του προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) που, όπως είπε, παρά τη σημαντική μείωση τα τελευταία δυο χρόνια συνεχίζουν να ταλανίζουν τον τραπεζικό τομέα.

«Το σημερινό ύψος των ΜΕΧ αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη των τραπεζών αφού μειώνει την κερδοφορία τους,  ενώ παράλληλα καταναλώνει σημαντικό ποσό του κεφαλαίου τους και πολλούς πόρους (προσωπικό και συστήματα) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αμιγώς τραπεζικές εργασίες. Ως αποτέλεσμα, η συμβολή του τραπεζικού τομέα στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσω της χορήγησης νέου δανεισμού είναι περιορισμένη», ανέφερε.  

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η ΚΤΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον Σύνδεσμο για παροχή καθοδήγησης και οποιασδήποτε βοήθειας απαιτείται, αναφορικά με το θέμα.

 Συνάντηση Προέδρου Βουλής με πρώτο Πρέσβη Ιαπωνίας
---------------------------------------
Τη θλίψη του για τον πρόσφατο σεισμό στην Οσάκα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στον πρώτο Πρέσβη της Ιαπωνίας με έδρα την Κύπρο, Shinichi Nakatsugawa, τον οποίο δέχθηκε χθες.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Ιάπωνας Πρέσβης επαναβεβαίωσαν τις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου-Ιαπωνίας, εκφράζοντας την αμοιβαία επιθυμία τους για περαιτέρω εμβάθυνσή τους με τη συνδρομή των δύο Κοινοβουλίων.
 
 Επίσης, εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για προώθηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα.
 
Υποστήριξη θρησκευτικών ηγετών Κύπρου στην ενσωμάτωση, κατανόηση και υποστήριξη προσφύγων
---------------------------------------
Την υποστήριξή τους στην ενσωμάτωση, στην κατανόηση και στην υποστήριξη των προσφύγων και των αιτητών ασύλου στην Κύπρο εκφράζουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι θρησκευτικοί ηγέτες εκφράζουν τις θέσεις τους σε βίντεο που έγινε σε συνεργασία του Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο για την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο (RTYCPP) με τους θρησκευτικούς ηγέτες και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο (UNHCR Cyprus).
 
Στο βίντεο περιλαμβάνονται δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι, του Αρχιεπισκόπου Κορέν Ντοκγραματζιάν της Αρμενικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, του Αρχιεπισκόπου Γιουσέφ Σουέιφ της Μαρωνίτης Εκκλησίας της Κύπρου και του Λατίνου Πατριαρχικού Βικάριου Τζέρσι Κρατζ.
 
Παραδόθηκαν τα στρατιωτικά ευρήματα και ο εξοπλισμός του Νοράτλας
---------------------------------------------
Παραδόθηκαν τα στρατιωτικά ευρήματα και ο εξοπλισμός, που εντοπίστηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, κατά την πρόσφατη εκταφή του στρατιωτικού αεροσκάφους της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας Νοράτλας.
 
 Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Έγκωμη, παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου και του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Κώστα  Χρυσηλίου.
 
Πρόκειται για ατομικό εξοπλισμό και άλλα προσωπικά αντικείμενα, που ανήκουν στους Έλληνες αεροπόρους και καταδρομείς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου του 1974, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τύπου Νοράτλας καταρρίφθηκε από φίλια πυρά. Τα στρατιωτικά ευρήματα και ο εξοπλισμός παραδόθηκαν στην Εθνική Φρουρά, ώστε σε συνεργασία με την Ελλάδα να αξιοποιηθούν σε μουσεία στην Ελλάδα, καθώς και στα μουσεία της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς.
 
 Σε δηλώσεις του, ο Προεδρικός Επίτροπος, Φώτης Φωτίου, είπε πως σ «είναι μια ιστορική στιγμή, γιατί ολοκληρώνεται με την παράδοση όλων αυτών των ευρημάτων, η διαδικασία της ιστορικής εκείνης ανασκαφής, που ξεκινήσαμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για το Νοράτλας».
 
ΕΔΑΔ: Η Κύπρος δεν παραβίασε τα δικαιώματα τριών απελαθέντων από Σρι Λάνκα
-------------------------------------------
Η κράτηση τριών ανδρών, με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, που προηγήθηκε της απέλασής τους από την Κύπρο, τον Ιανουάριο του 2011, δεν παραβίασε το δικαίωμά τους στην ελευθερία και στην ασφάλεια, αποφάνθηκε το ΕΔΑΔ. Ωστόσο, το Δικαστήριο στο Στρασβούργο έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι πρόνοιες που προβλέπουν ότι το δικαστήριο αποφασίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα περί της νομιμότητας της κράτησης.
 
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τρεις αιτητές Don Uditha Niroshana Kahadawa Arachchige, Dehiwalage Shehan Fernando και Dushan Aruna Shanthi Budda Koralage, οι οποίοι προσέφυγαν κατά της Δημοκρατίας, δεν διεκδίκησαν κάποια αποζημίωση.
 
 Είχαν απελαθεί το 2011, αφού προηγουμένως συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν μετά από συγκρούσεις με ομοεθνείς τους στη Λευκωσία. Οι τρεις αρνούνται ότι έλαβαν μέρος στις ταραχές. Ο πρώτος και ο τρίτος αιτητής είχαν τεθεί υπό κράτηση για πέντε ημέρες προτού απελαθούν, ενώ ο δεύτερος αιτητής κρατήθηκε για επτά ημέρες.
 
Ο Γεν. Εισαγγελέας απαντά στις προτροπές για διερεύνηση του θέματος του Συνεργατισμού 
-------------------------------------------------
Ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τα γεγονότα σε σχέση με το Συνεργατισμό «και γνωρίζει καλά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες του και δεν χρειάζεται ούτε υποκίνηση, ούτε προτροπή από κανένα ως προς το εάν και πότε θα τις ασκήσει αυτόβουλα ή άλλως πως», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο  Κώστας Κληρίδης, σε σχέση με τις προτροπές για διερεύνηση του θέματος. 
 
Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο παρέλαβε επιστολή από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ με την οποία καλείται να προβεί σε διερεύνηση της κατάληξης των διευθετήσεων για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ο κ. Κληρίδης απάντησε ως εξής: «Έχω πάρει πράγματι την επιστολή, αλλά τόσο σε σχέση με αυτήν, όσο και σε σχέση με άλλες προτροπές για διερεύνηση του θέματος της κατάληξης στην οποία περιέρχεται η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, επιθυμώ μόνο να δηλώσω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τα γεγονότα και γνωρίζει καλά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες του και δεν χρειάζεται ούτε υποκίνηση, ούτε προτροπή από κανένα ως προς το εάν και πότε θα τις ασκήσει αυτόβουλα ή άλλως πως.»
 
Η Κομισιόν εγκρίνει τα μέτρα εκκαθάρισης της ΣΚΤ βάσει εθνικής νομοθεσίας
-----------------------------
Η Κομισιόν ανακοίνωσε  επισήμως ότι "ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ, τα μέτρα της Κύπρου για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) βάσει εθνικής νομοθεσίας".
 
Η Κομισιόν  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "τα κυπριακά μέτρα στήριξης συνιστούν ενίσχυση συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις". Ειδικότερα, "η δημόσια στήριξη θα χρηματοδοτήσει την ομαλή έξοδο της τράπεζας από την αγορά, μέσω της πώλησης και της πλήρους ενσωμάτωσης ορισμένων δραστηριοτήτων σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και την παύση των υπολοίπων δραστηριοτήτων της τράπεζας".
 
Διευκρινίζεται ότι "η εναπομένουσα οντότητα της ΣΚΤ θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στη διευθέτηση των υπολοίπων περιουσιακών της στοιχείων" και "ως εκ τούτου, δεν θα ασκεί νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, οπότε θα περιοριστούν πιθανές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που απορρέουν από την ενίσχυση".
 
Τα επόμενα εποπτικά βήματα της για το Συνεργατισμό αξιολογεί η ΕΚΤ
-----------------------------------------
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε τα μέτρα της Κύπρου για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και εξετάζει τα επόμενα εποπτικά της βήματα.
 
 Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, η Τράπεζα έχει δουλέψει σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την συγκεκριμένη περίπτωση και είναι γνώστης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τα κυπριακά μέτρα ενίσχυσης της εκκαθάρισης για την ΣΚΤ.
 
 Πρόσθεσε ότι θα γίνει η αξιολόγηση για τα επόμενα βήματα εποπτείας, καθώς η ΕΚΤ είναι υπεύθυνη για την έγκριση πώλησης της επιχείρησης και εάν χρειαστεί, για την άντληση κεφαλαίων και τις ειδικές συμμετοχές .
 
Εδραίωσή της στον τομέα της λιανικής τραπεζικής βλέπει η Ελληνική με τη συμφωνία για τον Συνεργατισμό
----------------------------------------
Η Ελληνική Τράπεζα θεωρεί ότι με την απόκτηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα επιταχυνθεί η στρατηγική της για ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της  σε όλη την Κύπρο με μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση.
 
Όπως αναφέρει η Ελληνική Τράπεζα σε ανακοίνωση της μετά την ανακοίνωση τη έγκρισης του σχεδίου κεφαλαιοποίησής της από το Διοικητικό της Συμβούλιο τη Δευτέρα, με την απόκτηση διαφοροποιείται το δανεικό της χαρτοφυλάκιο, που εστιάζεται σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να εδραιώσει την παρουσία της στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.
 
Συγκεκριμένα, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της απόκτησης, η Εταιρεία αναμένεται ότι θα έχει μερίδιο αγοράς εξυπηρετούμενων δανείων περίπου 22% και μερίδιο αγοράς καταθέσεων πελατών περίπου 31%, εδραιώνοντάς την ως βασικό τραπεζικό πυλώνα λιανικής και ΜμΕ στην κυπριακή οικονομία. Η Εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στους περίπου 400,000 πελάτες της ΣΚΤ. Εφόσον η συναλλαγή προχωρήσει, ο δείκτης καθαρών χορηγήσεων προς καταθέσεις αναμένεται σε περίπου 50%.
 
Η Τράπεζα Κύπρου στην προεδρία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου
---------------------------------------------------------------
Η Τράπεζα Κύπρου αναλαμβάνει την προεδρία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου (ΣΚΤ) δια του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και Διευθυντή Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών της Χριστάκη Πατσαλίδη.
 
Ο Σύνδεσμος απέκτησε την Τρίτη νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα πριν το τελετουργικό μέρος της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευση, στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία".
 
Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων εξασφάλισαν οι τράπεζες Societe Generale Bank - Cyprus Ltd, Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα Λτδ και  RCB Bank.
 
 Οι γυναίκες της Κύπρου διεκδικούν ίση μεταχείριση είπε η Υπουργός Μεταφορών
--------------------------------------------------------------------------
Οι Γυναίκες της Κύπρου «διεκδικούμε, όχι ειδική αλλά ίση μεταχείριση», τόνισε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου στην τελετή απονομής των βραβείων γυναικείας αριστείας «Εριφύλη», για το 2017 που θεσμοθέτησαν η ΟΕΒ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η κ. Αναστασιάδου αφού παρατήρησε ότι η διοργάνωση εκδηλώσεων, που έχουν στο επίκεντρο τη γυναίκα, τους αγώνες και τα επιτεύγματα της, αποτελούν αναγκαιότητα στη σύγχρονη εποχή, επεσήμανε ότι «χρειάζεται αναντίλεκτα δρόμος ακόμη, ώστε οι Κύπριες επιχειρηματίες να κατακτήσουν τη θέση που πρέπει να έχουν στην αγορά εργασίας».
 
«Από την άλλη, εκ του αποτελέσματος, προκύπτει ότι οι γυναίκες έχουν σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση της εργασίας, της οικονομίας και της κοινωνίας», συνέχισε.

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, δήλωσαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Συνεργατισμού
------------------------------------------------------------
Μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απήγγειλε σήμερα η Κατηγορούσα Αρχή, δήλωσαν οι κατηγορούμενοι στην 1η ποινική υπόθεση του Συνεργατισμού που αφορά δάνεια που δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις συνολικού ύψους €3.588.063,00 περίπου.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 9 συνολικά πρόσωπα, 7 φυσικά και 2 νομικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι οι : Δημητράκης Σταύρου, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, Μαρία Χλωρακιώτου, Καρολίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Χρυσάνθου, Κωνσταντίνος Λύρας, Γιώργος Μαυρέας, Detiero Enterprises Ltd και CHL Enterprises Ltd.
 
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 19 συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, των ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Βραβείο Τεύκρου Ανθία- Θοδόση Πιερίδη στον Στ. Καυκαρίδη, Αντ. Κατσαντώνη και τ/κ δημοτικό θέατρο
---------------------------------------------
Το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης», που έχει θεσπίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, απονεμήθηκε για το 2018 στους ηθοποιό και σκηνοθέτη, Στέλιο Καυκαρίδη, τον λαϊκό ποιητή, Αντώνη Κατσαντώνη, και στο τουρκοκυπριακό δημοτικό θέατρο Λευκωσίας.
 
 Σε χαιρετισμό του, στην  τελετή απονομής του «Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη», ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, συνεχάρη τους βραβευθέντες για την αξιόλογη δράση τους, τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο έργο τους και την πολύπλευρη και πολυσχιδή προσφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία.
 
 «Συγχαίρω τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Καυκαρίδη, έναν σκαπανέα του κυπριακού θεάτρου, σημαντικό δημιουργό και ενεργό πολίτη. Θερμά συγχαρητήρια και στον λαϊκό ποιητή Αντώνη Κατσαντώνη, μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες μορφές της λαϊκής ποίησης της Κύπρου, που με το δημιουργικό του έργο κρατά ζωντανή την ποιητική ντοπιολαλιά. Συγχαίρω, επίσης, το Τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, για το σημαντικό έργο της καλλιτεχνικής προσφοράς που επιτελεί εδώ και 38 χρόνια», ανέφερε.
 
Οι «Κυπριακές Μινιατούρες» 2018 αποχαιρέτισαν το βερολινέζικο κοινό για φέτος στις 16 Ιουνίου
--------------------------------------------------------
Οι «Κυπριακές Μινιατούρες» 2018 αποχαιρέτισαν το βερολινέζικο κοινό για φέτος στις 16 Ιουνίου, με το δυναμικό και δημοφιλές "νεο-ρεμπέτικο" γκρουπ ΤΡΙΟ ΤΕΚΚΕ & Dave De Rose στο Μηχανοστάσιο του Πολιτιστικού Ζυθοποιείου (Maschinenhaus-Kulturbrauerei).

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι το μηχανοστάσιο αποδείχθηκε ένας ιδανικός χώρος για τις πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, που οδηγεί το ρεμπέτικο σε καινούρια μονοπάτια, μπολιάζοντάς το με μουσικά στοιχεία από Λατινική Αμερική, Αφρική, ψυχεδέλεια, ροκ και άλλα».

Προσθέτει ότι όλα αυτά δημιουργούν «ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο κλίμα, που ενδυναμώνει τη δυναμική της μπάντας, ανοίγοντας την σε ένα ευρύτερο ακροατήριο».

Η Κύπρος για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της διεθνούς ένωσης Europa Uomo
--------------------------------------------------------
Μια θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της διεθνούς ένωσης Europa Uomo, εξασφάλισε για πρώτη φορά στην δεκάχρονη ιστορία της, η Europa Uomo Κύπρου.
 
 Το μέλος της, Ιωάννης Βανέζος, εξελέγη στη θέση του νέου ταμεία του ευρωπαϊκού συνασπισμού που μάχεται ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του οργανισμού, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στις 8 και 9 Ιουνίου.
 
 Όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η συμμετοχή της Κύπρου στο ΔΣ της Europa Uomo, που εκπροσωπεί 24 χώρες της Ευρώπης και 3 εκατομμύρια ευρωπαίους άνδρες, αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της Europa Uomo Κύπρου, η οποία στα δέκα χρόνια δράσης της "αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς ανάμεσα στα άλλα μέλη, σε σχέση με την ενημέρωση μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης".
 
 Καλή η απόδοση της κυπριακής οικονομίας αλλά υπάρχουν τα ΜΕΔ, είπε κοινοτικός αξιωματούχος πριν το Eurogroup
-------------------------------------
Έχει υπάρξει εξαιρετικά καλή απόδοση της οικονομίας, αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα στον τραπεζικό τομέα και το επίπεδο των μη - εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε  κοινοτικός αξιωματούχος αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup την Πέμπτη επί της αξιολογικής έκθεσης της Τρόικας για την κυπριακή οικονομία.
 
“Η πλήρης εικόνα είναι η εξής: έχει υπάρξει εξαιρετικά καλή απόδοση της οικονομίας, αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα στον τραπεζικό τομέα και το επίπεδο των μη - εξυπηρετούμενων δανείων”, είπε.
 
Σημείωσε μάλιστα ότι "παρά τις καλές επιδόσεις, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και περιγράφονται στην καταγραφή των θεσμών, η οποία και θα διαβαστεί στους υπουργούς". Εξάλλου, είπε ότι η συζήτηση στο eurogroup της Πέμπτης δεν θα είναι απλά “τελετουργική”, αλλά θα έχει ουσία, σε ότι αφορά το ελληνικό ζήτημα.
 
Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Σημάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εξελέγη ο Σώζος-Χρίστος Θεοδούλου
-----------------------------
Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Σημάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ECTA) εξελέγη ο Σώζος - Χρίστος Θεοδούλου.
 
 Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε πανευρωπαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, στην παρουσία πέραν των 800 ειδικών σε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, ο Κύπριος δικηγόρος Σώζος-Χρίστος Θεοδούλου εξελέγη στη θέση του Προέδρου του γνωστού Συνδέσμου Εμπορικών Σημάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ECTA).
 
 Προστίθεται ότι «ο κ. Θεοδούλου είχε εκλεγεί στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου το 2014 και στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου το 2016. Με την εκλογή του αυτή, ο κ. Θεοδούλου καθίσταται ο πρώτος Κύπριος και/ή Έλληνας που κατέχει μια τέτοια προνομιούχα θέση στον τομέα της Διανοητικής Ιδιοκτησίας».
 
Η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε οδικούς θανάτους στην ΕΕ το 2017
-----------------------------------------------------
Η Κύπρος κατέγραψε πέρυσι τη μεγαλύτερη αύξηση στους οδικούς θανάτους στην ΕΕ, με ποσοστό που φθάνει το 15%, σύμφωνα με την 12η ετήσια έκθεση Road Safety PIN Report, που δημοσίευσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και η οποία κυρίως παρουσιάζει τα γενικά δεδομένα οδικής ασφάλειας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ακόμα 4 γειτονικά κράτη
 
Συγκεκριμένα, το 2017 καταγράφηκαν στην Κύπρο 53 οδικοί θάνατοι, που ήταν 7 περισσότεροι από το 2016. Σημειώνεται πως η αύξηση αυτή ακολούθησε μετά την μεγάλη μείωση του 19,3% που σημειώθηκε το 2016, αλλά και μια πολύ μεγάλη αύξηση 26,7% το 2015. Με την περσινή αύξηση, η Κύπρος βρέθηκε στη 19η θέση στην ΕΕ στους θανάτους κατ’ αναλογία πληθυσμού  από τη 13η που ήταν το 2016.
 
Στο 92% του κοινοτικού μέσου όρου η πραγματική ατομική κατανάλωση "AIC" στην Κύπρο
--------------------------------------------------
Η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) κατά κεφαλήν στην Κύπρο ανήλθε σε 92% το 2017, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανερχόταν στο 84%. Η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) είναι μέτρο της υλικής ευημερίας των νοικοκυριών. Το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), ένα μέτρο οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat.
 
Βάσει των πρώτων προκαταρκτικών εκτιμήσεων για το 2017, το κατά κεφαλήν "AIC", εκφραζόμενο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (PPS), κυμαινόταν από 55% έως 130% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε όλα τα κράτη μέλη. Δέκα κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του μέσου όρου της ΕΕ το 2017.
 
Το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, 30% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Η Γερμανία και η Αυστρία ήταν περίπου 20% υψηλότερα, ακολουθούμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και τη Σουηδία, τα οποία κατέγραψαν επίπεδα μεταξύ 9% και 14% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
 
 Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
------------------------------------
Με απώλειες έκλεισε, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα  το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει την Τρίτη ποσοστιαία πτώση 0,19% και να κλείνει στις 68,11 μονάδες.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,22% κλείνοντας στις 40,67 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε € 159.329.
 
 Την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα διεκδικήσει τον Αύγουστο ο Κοντίδης
--------------------------------------------------------------------
Την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσει τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας, στη Δανία, ο Παύλος Κοντίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα κατά την οποία ανακοινώθηκε η τριετής συνεργασία της κυπριακής εταιρείας πετρελαιοειδών Πετρολίνα μαζί του, ο Κοντίδης χαρακτήρισε το 2018 «μια πολύ σημαντική χρονιά» για τον ίδιο.

Από σήμερα, συνέχισε, «θέτουμε πλώρη μαζί με την Πετρολίνα για ακόμα περισσότερες επιτυχίες, με σημαντικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020».

 Η ΚΟΠ θεωρεί ότι το ποσοστό του 1,5% που παίρνει από το στοίχημα πρέπει να παραμείνει ως έχει, είπε ο Πρόεδρος της
--------------------------------------------
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θεωρεί ότι το ποσοστό του 1,5% που παίρνει από το στοίχημα πρέπει να παραμείνει ως έχει, είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας, προσθέτοντας ότι το ποσοστό αυτό πηγαίνει στο κράτος για εξόφληση των οφειλών των σωματείων προς το κράτος.
 
 Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, συναντήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον Πρόεδρο του σώματος Δημήτρη Συλλούρη, τον οποίο ενημέρωσαν για την πρόταση νόμου, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή, για αλλαγή των ποσοστών και της διαδικασίας των πόρων που έχει η Ομοσπονδία από το στοίχημα.
 
 Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κούμας είπε ότι η μέχρι σήμερα διαδικασία που είναι και πάγια θέση της Ομοσπονδίας και με συμφωνία που έγινε με τον πρώην Πρόεδρο της ΚΟΠ και τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, η ΚΟΠ είχε ένα ποσοστό 1,5% από το 2% από το στοίχημα.
 
Αρχίζει από την Τετάρτη η τμηματική αναχώρηση της κυπριακής αποστολής για τους Μεσογειακούς της Ταραγόνα
--------------------------------------------
Από τα ξημερώματα της Τετάρτης αρχίζει η τμηματική αναχώρηση της κυπριακής αποστολής, που θα λάβει μέρος στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, τους οποίους θα φιλοξενήσει η Ισπανία στην επαρχία της Ταραγόνα.
 
 Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού, η Κύπρος, όπως αναφέρθηκε και στη συνέντευξη Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, θα λάβει μέρος σε αυτούς τους αγώνες με τη μεγαλύτερη αποστολή από ποτέ.
 
 Συνολικά, 123 αθλητές θα κληθούν να αγωνιστούν σε 24 από τα 33 αθλήματα, προσδοκώντας στην καλύτερη δυνατή εμφάνισή τους. Βεβαίως, για κάποιους οι στόχοι φτάνουν μέχρι τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, για να δώσουν συνέχεια στις κυπριακές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.
 
 Στην Τεραγόνα ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ ως Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων σκοποβολής στους Μεσογειακούς
-------------------------------------
Στην Τεραγόνα της Ισπανίας βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος, μέσα στα πλαίσια της διεξαγωγής των φετινών Μεσογειακών Αγώνων.
 
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, ο κ. Λόρδος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, έχει οριστεί από το προεδρείο της ISSF, Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων σκοποβολής που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων.
 
 Στους ίδιους αγώνες, ο αρχιδιαιτητής  της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Εφέσεων. Οι δυο αυτοί ορισμοί στη μεγάλη Μεσογειακή διοργάνωση, τιμούν τόσο τους ίδιους τους αξιωματούχους της ΣΚΟΚ, όσο και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.
 
 Η Suduva Λιθουανίας η πρώτη αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον Α’ προκριματικό γύρο του Champions League
------------------------------------------
Η Πρωταθλήτρια Λιθουανίας Suduva είναι η πρώτη αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.
 
 Σύμφωνα με την ΚΟΠ, ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 10 ή 11 Ιουλίου στη Λιθουανία και ο επαναληπτικός στις 17 ή 18 Ιουλίου στο ΓΣΠ.
 
ΚΟΜΜΑΤΑ
---------------
 
Εντονες ανησυχίες Προέδρου ΔΗΚΟ για εξελίξεις στο Συνεργατισμό
-----------------------------------
Έντονες ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό, εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
 Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι με ιδιαίτερο προβληματισμό που παρακολουθεί τις εξελίξεις το ΔΗΚΟ για τρεις λόγους.
 
 Ο πρώτος λόγος, όπως είπε, είναι γιατί φαίνεται πως θα έχουμε μια σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους, ο δεύτερος λόγος είναι γιατί «σε αυτή την ετεροβαρή για τον φορολογούμενο συμφωνία σχεδόν αποκλειστικά όλο το ρίσκο της εξαγοράς μεταφέρεται στους ώμους του Κύπριου φορολογούμενου και τρίτον, γιατί η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει να έχει ιδιαίτερες επιφυλάξεις σε σχέση με την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα όπως αυτή διαμορφώνεται και επιρρίπτει ευθύνες σε κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και στην ηγεσία του Συνεργατισμού αλλά και εκφράζει ανησυχία για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας».

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΕΛΑ/ΘΚΕ)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/06/2018
Όγκος:221.100,29
CSE:68,430  0,470%
FTSE/CySE:40,870  0,490%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C