Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Μήνυμα στήριξης στους εργαζόμενους του Δ. Πάφου από όλες τις δημοτικές ομάδες, διαφωνεί ο ΔΗΣΥ
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 04/03/2020 12:37Μήνυμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων του Δ. Πάφου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας στέλνουν οι δημοτικές ομάδες του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ , του ΔΗΚΟ και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΕΛΑΜ, της Αλληλεγγύης και της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου.

Με γραπτή τους ανακοίνωση, οι Δημοτικές Ομάδες του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ , του ΔΗΚΟ, όπως επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΕΛΑΜ, της Αλληλεγγύης και της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου, εκφράζουν την ολόπλευρη και αμέριστη στήριξη τους στον αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πάφου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της.

Παραμένουμε  αναφέρουν “σταθεροί στη θέση μας ότι η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας μακροπρόθεσμα θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου, στην εξυπηρέτηση των Δημοτών αλλά και κατ’ επέκταση στους ίδιους τους εργαζόμενους”.

Στα πλαίσια διεξαγωγής της συζήτησης που διεξήχθη τους προηγούμενους μήνες ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σειρά Δημοτικών Συμβούλων , προστίθεται στην ανακοίνωση, προέβαλαν τεκμηριωμένες προτάσεις και επιχειρήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Υπέδειξαν δε, πως  ο Δήμαρχος Πάφου, "εκμεταλλευόμενος ευκαιριακές πλειοψηφίες και καταφεύγοντος στην παραφιλολογία και στην καλλιέργεια φόβου , πέτυχε την έναρξη των διαδικασιών για ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας".

Ταυτόχρονα καταγράφουν σημειώνουν, το γεγονός ότι αριθμός Δήμων ανά την Κύπρο, ανακάλεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις αποφάσεις τους για αγορά υπηρεσιών από το ιδιωτικό τομέα, αφού οι εταιρείες με τις οποίες συμβλήθηκαν δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των Τοπικών Αρχών, ενώ το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες δεν ήταν το αναμενόμενο.

Επισημαίνουν επίσης, ότι πολύ  εύστοχα τέθηκε το επιχείρημα , ότι κατά τη λήψη της απόφασης δεν προσμετρήθηκε όπως θα έπρεπε το γεγονός ότι τα τέλη αποκομιδής σκυβάλων έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. 

Θεωρούν δε, εξαιρετικά απίθανο ακόμη και στην περίπτωση που ο μέσος όρος κόστους αποκομιδής σκυβάλων μειωθεί μελλοντικά, όπως αναφέρουν, ο Δήμος Πάφου και ο ιδιώτης να προχωρήσουν σε μείωση των τελών. 


Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στον Δ. Πάφου Νίκος Σιμμιλίδης ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο Πάφου μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να παραχωρήσει πιλοτικά την υπηρεσία καθαριότητας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Σιμμιλίδης ανέφερε πως οι λόγοι που οδήγησαν την δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού του Δ. Πάφου να στηρίξει αυτή την απόφαση, είναι όπως είπε, το γεγονός, ότι διασφαλίζεται ότι κανένας υπάλληλος εργάτης ή άλλο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν θα απολυθεί  αλλά θα μετατεθεί στην Υπηρεσία Πρασίνου, χωρίς να χάσει τα δικαιώματα τους.

Επίσης ο εξοπλισμός, ο στόλος των μηχανημάτων που στελεχώνουν αυτή την στιγμή την Υπηρεσία χρειάζεται ανανέωση γιατί, όπως εξήγησε, ο κ. Σιμμιλίδης είναι γερασμένος και η αγορά καινούργιων θα στοιχίσουν στον δημότη 800 χιλ. με 1 εκ. ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των οχημάτων που θα αγοραστούν.    


(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ) 


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C