Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Φωτογράφοι μιλούν στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φωτογραφίας     CNA   Με νόμο το Κογκρέσο ζητά έκθεση από Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπάργκο όπλων για Κύπρο     CNA   Ο ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε τέσσερα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα     CNA   Ο ειδικός ανακριτής για τη ρωσική ανάμειξη στην εκλογή Τραμπ πρότεινε φυλάκιση έξι μηνών για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος     CNA   Ο Πούτιν βλέπει τη Μέρκελ μετά το γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ     CNA   Μεγάλη ποσότητα ειδών αδασμολόγητου ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος     CNA   

Συνεργασία Δήμου Αραδίππου με Μετσόβιο Πολυτεχνείο για πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/08/2018 13:47


Με στόχο την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων, ο Δήμος Αραδίππου εγκαινιάζει συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μετεξελιχθεί σε έναν οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο δήμο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ο Δήμος Αραδίππου τοποθετεί την ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και προς το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης προσκάλεσε σε πρόσφατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου την καθηγήτρια και επικεφαλής της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Μαρία Λοϊζίδου, η οποία παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της διαχείρισης αποβλήτων και ανέπτυξε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.
 
Επόμενο βήμα της συνεργασίας του Δήμου Αραδίππου με το Πολυτεχνείο, για την οποία έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, είναι η υποβολή πρότασης για διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για τον Δήμο.
 
Ο κ. Ευαγγελίδης δήλωσε ότι πρώτιστος στόχος του Δήμου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. «Πέραν της συνεργασίας που εγκαινιάζουμε με το ΕΜΠ, θέλω να θυμίσω ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος της Κύπρου που είναι μέλος στον Σύνδεσμο Energy Cities, ο οποίος αριθμεί πέραν των 1.000 μελών, καθώς  και στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» στο οποίο συμμετέχουν 31 Δήμοι της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης.
 

** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/08/2018
Όγκος:207.187,17
CSE:73,660  0,530%
FTSE/CySE:44,030  0,480%
Λευκωσία38°C
Λάρνακα33°C