Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Προβληματισμός στη Λευκωσία από φωνές εντός ΕΕ υπέρ αναστολής ενταξιακής πορείας Τουρκίας     CNA   Η αποκέντρωση δεν καταργεί την έννοια της πολιτικής ισότητας ανέφερε ο Πρόεδρος στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ     CNA   Στήριξη ΗΠΑ στο δικαίωμα της Κύπρου για ανάπτυξη φυσικών πόρων, άρχισε η γεώτρηση στο 10     CNA   Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Οκτώβριο, στο 2,2% στην ευρωζώνη     CNA   Ψηφίστηκε συμπληρωματικός Προϋπολογισμός €295 εκατ.     CNA   Συσσώρευση αποθεματικού €4 εκατομμυρίων από κρατικές χορηγίες στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου     CNA   Κύπρος και Βουλγαρία αναμετρώνται στο ΓΣΠ για το Πρωτάθλημα των Εθνών     CNA   

Συνεργασία Δήμου Αραδίππου με Μετσόβιο Πολυτεχνείο για πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/08/2018 13:47


Με στόχο την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων, ο Δήμος Αραδίππου εγκαινιάζει συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μετεξελιχθεί σε έναν οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο δήμο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ο Δήμος Αραδίππου τοποθετεί την ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και προς το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης προσκάλεσε σε πρόσφατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου την καθηγήτρια και επικεφαλής της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Μαρία Λοϊζίδου, η οποία παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της διαχείρισης αποβλήτων και ανέπτυξε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.
 
Επόμενο βήμα της συνεργασίας του Δήμου Αραδίππου με το Πολυτεχνείο, για την οποία έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, είναι η υποβολή πρότασης για διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για τον Δήμο.
 
Ο κ. Ευαγγελίδης δήλωσε ότι πρώτιστος στόχος του Δήμου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. «Πέραν της συνεργασίας που εγκαινιάζουμε με το ΕΜΠ, θέλω να θυμίσω ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος της Κύπρου που είναι μέλος στον Σύνδεσμο Energy Cities, ο οποίος αριθμεί πέραν των 1.000 μελών, καθώς  και στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» στο οποίο συμμετέχουν 31 Δήμοι της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης.
 

** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:15/11/2018
Όγκος:94.662,81
CSE:66,920  -1,330%
FTSE/CySE:40,050  -1,380%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα22°C