Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --
Αύξηση του αριθμού παραλιών λουόμενων ζητούν τοπικές αρχές της Πάφου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 05/02/2020 13:25


Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις παραλίες έγιναν δέκτες πολλών αιτημάτων από τοπικές αρχές της επαρχίας,  που ζητούν αύξηση του αριθμού των παραλιών λουόμενων.
 
Πέρσι στην επαρχία λειτούργησαν 33 οργανωμένες παραλίες λουόμενων κατά τη θερινή περίοδο, ενώ τρεις παραλίες λειτουργούν ολοχρονα, με ναυαγοσωστική κάλυψη. Οι παραλίες αυτές είναι τα δημοτικά μπάνια και ο ΣΟΔΑΠ στα όρια του δήμου Πάφου και η δημοτική πλαζ του Λατσιού στα όρια του δήμου Πόλεως Χρυσοχούς.
 
Σύμφωνα με την Επαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου που προέδρευσε σύσκεψης, ο Δήμος Πέγειας προτείνει τον χαρακτηρισμό της παραλίας «Ασκός» ως παραλίας λουόμενων, ενώ άλλες τρεις παραλίες διεκδικεί η Χλώρακα. Τις παραλίες Αλυκή, Μερσινούθκια και Ροδαφίνια. Ο δήμος Πόλεως Χρυσοχούς επανάφερε το αίτημα του για την παραλία της Λίμνης για την οποία εκφράζονται επιφυλάξεις λόγω ΝΑΤΟΥΡΑ, ενώ κοινό αίτημα διατύπωσαν οι κοινότητες Γυαλιάς και Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς για παραλία κοντά σε δασική έκταση. Το Νέο Χωριό έχει επίσης ζητήσει τη δημιουργία δυο διαύλων σκαφών σε παραλία λουόμενων στη νοτιοδυτική περιοχή του Λατσιού. Ο δήμος Πάφου αξιώνει επίσης η παραλία ΒΕΝΟΥΣ να πάρει το όνομα της τοποθεσίας  «Παλιόκαστρο» και όχι του ξενοδοχείου που γειτνιάζει με την παραλία.  Όλες οι εισηγήσεις έχουν καταγραφεί και θα μελετηθούν.
 
Η έπαρχος Πάφου υπενθύμισε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού χρηματοδοτεί τις τοπικές αρχές κατά 70% του κόστους για την αντικατάσταση των ναυαγοσωστικών πύργων και άλλου εξοπλισμού στις παραλίες, όπως κάδοι απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων ειδών, καλώντας τις τοπικές αρχές να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.
 
(ΚΥΠΕ/ΠΕ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C