Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Πανδημοτική για μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης διοργανώνουν Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 27/01/2020 18:20


Πανδημοτική συνάντηση για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Σωτήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι στη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1800, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σωτήρας, θα συζητηθεί επίσης το θέμα του χάρτη συνενώσεων.
 
Προστίθεται ότι η διοργάνωση της κοινής πανδημοτικής των Δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου, εντάσσεται «στο πλαίσιο σειράς μέτρων που έχουν αποφασιστεί προκειμένου να εκφραστεί η  επιτακτική ανάγκη δημιουργίας στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αξιοκρατικών, ισότιμων και ετεροβαρών Δήμων, για το δημόσιο συμφέρον τόσο της επαρχίας όσο και της τουριστικής βιομηχανίας».
 
Οι δύο Δήμοι και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου καλούν τους δημότες όπως «δώσουν δυναμικά το παρών τους για να διατρανώσουν την σύμφωνη γνώμη τους για συνένωση των τριών περιοχών».

Καλούν επίσης τους Βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων όπως παραστούν, ώστε να ακούσουν τις θέσεις των τοπικών αρχών και τη φωνή των δημοτών για να τις προωθήσουν στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν οι υπόλοιποι βουλευτές πριν ληφθεί τελική απόφαση για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΗΦ)
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C