Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ για την Τουρκία      CNA   Στις Βρυξέλλες για το Συμβ. Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ, θα συναντήσει και τον Μπορέλ     CNA   Ημερίδα για αναβάθμιση της επιμόρφωσης των αξιωματικών της ΕΦ στις διαβαθμισμένες πληροφορίες     CNA   Μικτές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Από διαφορά μόνο 6% έως αυτοδυναμία Τζόνσον     CNA   Σφαγή στη Βαγδάτη: 24 νεκροί, εκ των οποίων 4 αστυνομικοί      CNA   Δεκάδες νεκροί σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί     CNA   Αστυνομικός έλεγχος σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία μετά την παρουσία ατόμου που σχετίζεται με θύμα απόπειρας φόνου     CNA   Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΓΝ Λάρνακας άνδρας που έπεσε από ύψος τριών μέτρων      CNA   Ομόνοια-Δόξα και Απόλλων - ΑΕΚ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα     CNA   

Με τη συμμετοχή 49.560 εθελοντών το φετινό «Let’s Do It! Cyprus», δηλώνει το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2019 13:38


Με 49.560 εθελοντές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5,9% του πληθυσμού, ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου η εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο», η οποία διήρκησε μία εβδομάδα.
 
Στην εκστρατεία, την οποία διοργανώνουν το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, πέραν των 510 ομάδων καθάρισαν περιοχές του νησιού τις οποίες καθόρισαν κατά κύριο λόγο οι τοπικές Αρχές.
 
Σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, στόχος της εκστρατείας είναι να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Προστίθεται ότι η μείωση της παραγωγής αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των πόρων της κυπριακής οικονομίας, να αυξήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στον τομέα της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
 
«Έχοντας όλα αυτά υπόψη, καθώς και τις καθημερινές εικόνες με σωρούς από σκουπίδια στην κυπριακή φύση, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την Κύπρο και θα συνεχίσουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να τη διατηρήσουμε καθαρή για πάντα μέσα από το μήνυμα της συμμετοχής και του σεβασμού», διαβεβαιώνει το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
 
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:06/12/2019
Όγκος:171.003,81
CSE:65.550  0.690%
FTSE/CySE:39.410  0.770%
Λευκωσία211°C
Λάρνακα21°C