Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Στήριξη Βερολίνου για ουσιαστικές προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και ΜΟΕ, επαφές Σπέχαρ στο γερμανικό ΥΠΕΞ     CNA   Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, στην Κύπρο και οι Ισραηλινοί     CNA   Αποφάσεις για την ενεργειακή πολιτική και τις καμπίνες των φορτηγών υιοθέτησε το Συμβούλιο     CNA   Κυκλοφόρησαν μαζί δύο διμηνιαίες εκθέσεις του Προέδρου Τραμπ για την Κύπρο     CNA   ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ διεκδικούν σήμερα το τρόπαιο του Κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο

Με τη συμμετοχή 49.560 εθελοντών το φετινό «Let’s Do It! Cyprus», δηλώνει το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2019 13:38


Με 49.560 εθελοντές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5,9% του πληθυσμού, ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου η εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο», η οποία διήρκησε μία εβδομάδα.
 
Στην εκστρατεία, την οποία διοργανώνουν το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, πέραν των 510 ομάδων καθάρισαν περιοχές του νησιού τις οποίες καθόρισαν κατά κύριο λόγο οι τοπικές Αρχές.
 
Σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, στόχος της εκστρατείας είναι να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Προστίθεται ότι η μείωση της παραγωγής αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των πόρων της κυπριακής οικονομίας, να αυξήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στον τομέα της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
 
«Έχοντας όλα αυτά υπόψη, καθώς και τις καθημερινές εικόνες με σωρούς από σκουπίδια στην κυπριακή φύση, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την Κύπρο και θα συνεχίσουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να τη διατηρήσουμε καθαρή για πάντα μέσα από το μήνυμα της συμμετοχής και του σεβασμού», διαβεβαιώνει το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
 
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/05/2019
Όγκος:354.485,30
CSE:69,240  0,740%
FTSE/CySE:41,660  0,770%
Λευκωσία34°C
Λάρνακα32°C