Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Στις 722.196 τα κρούσματα παγκοσμίως και στις 33.976 οι νεκροί από τον κορωνοϊό     CNA   Οι διπλωματικές υπηρεσίες της Κύπρου στις ΗΠΑ βοηθούν τους «εγκλωβισμένους»     CNA   Ο Τραμπ παρέτεινε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μέχρι τα τέλη Απριλίου     CNA   Δημοσιεύτηκε η Απόφαση της Υπουργού Εργασίας για το σχέδιο πλήρους αναστολής εργασιών επιχείρησης και ανεργιακό     CNA   Υπουργείο Εργασίας: Αναρτήθηκε αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας     CNA   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Βραβεύθηκαν οι «Zero Waste Beach Champions 2019»
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/11/2019 16:24Έξι επιχειρήσεις διακρίθηκαν ανάμεσα σε 200 συμμετοχές στα φετινά Zero Waste Beach Champions 2019, στις κατηγορίες της Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, της Βιωσιμότητας, της Καινοτομίας και της Κοινωνικής Ευθύνης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι εταιρείες ξεχώρισαν για τις υπεύθυνες πρακτικές που υιοθέτησαν για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ανάμεσα σε συνολικά 224 υποψήφιες καλές πρακτικές που υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δικτύου Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων.
 
Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων:

Το Atlantic Sancta Napa Hotel έλαβε το βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας,
ο Όμιλος KANIKA HOTELS & RESORTS πήρε το βραβείο Βιωσιμότητας και
Altantica Sungarden Beach Hotel εξασφάλισε το βραβείο Καινοτομίας.
 
Κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων:
τα Πράσινα Σημεία Πάφου Κολώνης – Μουττάλλου έλαβαν το βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης,
ο Σύνδεσμος Παράκτιας Αλιείας Πάφου εξασφάλισε το βραβείο Καινοτομίας ενώ,
το βραβείο Βιωσιμότητας απονεμήθηκε στο εστιατόριο ΠΑΣ ΤΟ ΚΥΜΑ.
 
Με ειδικά μετάλλια και τις ευχαριστίες της ΑΚΤΗΣ τιμήθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών και εθελοντές που υποστήριξαν το πρόγραμμα «Zero Waste Beach» και τις δράσεις της ΑΚΤΗΣ. Πρόκειται για τον δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, τον Γενικό Γραμματέα της CYMERA Μιχάλη Ιερείδη, τον γραμματέα του κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Χριστόφορο Παντελή και τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Κώστα Τίγγη, καθώς και τον εθελοντή δύτη Παναγιώτη Ψωμά.
 
Με την ολοκλήρωση της τελετής βράβευσης ακολούθησε συμβολικός εθελοντικός καθαρισμός της ακτής Μακένζυ υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας της ΑΚΤΗΣ σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο Ocean Conservancy.

Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Α/φοι Λανίτη, Κάλια Πατσιά, σημείωσε ως μεγαλύτερο επίτευγμα του Zero Waste Beach την συμβολή του στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
 
Η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, Ξένια Λοϊζίδου, ανέδειξε από την πλευρά της ότι τα αποτελέσματα του «Zero Waste Beach» κατά τη δεύτερη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος ήταν εντυπωσιακά καθώς συγκεντρώθηκαν 700 και πλέον τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τους βυθούς και τις ακτές.
(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:27/03/2020
Όγκος:250.228.22
CSE:47.860  -1.030%
FTSE/CySE:28.490  -0.970%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C